2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Címlap

Címlap: A nemi szerepeket igenis meg kell tanulni!

Emily Ratajkowski 18 éves koráig gender semlegesen fogja nevelni hamarosan születendő gyermekét. A 29éves színésznő hosszas interjúban mesélt terveiről.

  • Címlap: A nemi szerepeket igenis meg kell tanulni!

„Néha úgy érzem magam, mintha egy Karinthy regény olvasnánk, de rájövök, hogy ez a való élet. Annak idején, főiskolás koromban is találkoztam ezzel a gender elmélettel, akkor marketing szempontjából, hogy hogyan ábrázolják a nőket és a Disney figurákat és ezzel hogyan azonosul egy gyerek. (…) Kellenek a szerepek, én a saját életemben is láttam, hogy anyukám, vagy a nővéreim mutattak egy mintát és tudtam hozzájuk alkalmazkodni, hogy mik azok a női szerepek, amik fontosak”

- vélekedett Kroó Zita, az Origo.hu újságírója.

A szupermodell szerint a nemi szerepek nyomást gyakorolnak az emberre.

„Azt gondolom, hogy ez a modell hölgy ezt akkor tudja megcsinálni, ha egy lakatlan szigetre megy a gyermekével. Hiszen elfeledkezünk arról, hogy az egyén mégiscsak egy társadalomban rétegződik be. (…) Teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy ez a születendő gyermek ne lenne  majd a kortársai között, vagy az utcán ne látna más példákat. Ez nonszensz, de akkor eldönthetem, hogy ember vagyok vagy plankton?!”

- mondta Timkó Eszter, színművész.

„Vannak női és férfi szerepek és ezt igenis meg kell tanulni. (…) Most már azt lehet hallani, hogy miért nem élünk három generációs családokban, ahol a nagymama megmutatta az unokának a mintákat és a nagypapa ugyanúgy megmutatta a mintákat. Most hirtelen ez probléma lett? (…) Én ez ellen minden porcikámmal tiltakozom. (…) Mondja egyébként ezt egy olyan nő, aki mindenét, miden női idomát fedetlenül megmutatja. Ő, aki a nőiességéből él és vagyonokat keres, ő próbálja elhitetni, hogy nem számít, hogy nő vagy?”

- vélekedett Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!