2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Címlap

Címlap: A magyar kormány számára a gyermekek az elsők

Lehet-e nagyobb célja egy nőnek, minthogy gyermekeket szül? A hagyományos nemi szerepek valóban azt jelentik, hogy a nőnek a konyhában van a helye? Egy nemrég készült kutatás szerint, azokat a nőket, akik tudatosan a gyermektelenséget választják, stigmatizálja a társadalom. Valóban így van, vagy csak ők helyezkednek áldozati szerepbe?

  • Címlap: A magyar kormány számára a gyermekek az elsők

Illés Boglárka és Párkányi Eszter, majd Kroó Zita és Tóth Loretta voltak a műsorvezető M. Dobos Marianne vendégei, Címlap című műsorunkban.

„A magyar kormány számára - én úgy gondolom, ezt eddig is bebizonyította – a gyermekek védelme és a gyermekek az elsők. Nagyon fontos megnéznünk, hogy az elmúlt időszakban is már milyen előre lépések történtek ezen a területen, hiszen a bűntető törvénykönyv szigorítására 2018-ban már sor került, egészen pontosan azon személyek vonatkozásában, akik gyermekek ellen, kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt követtek el és jogerősen el is ítélték. Őket már eltiltották olyan foglalkoztatástól, amely során gyermekekkel kapcsolatba kerülhetnek.”

- jegyezte meg Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke.

„Tulajdonképpen ugyanazt láthatjuk, mint minden más ügynél és borzalmas ez az egész ügy. Nagyon szomorú, hogy ez sem szent az ellenzéknek, tehát még a gyermekek bántalmazását is képesek beállítani és egy politikai fegyverként használni, legalábbis megpróbálni azt használni a Fidesz ellen.”

- hangsúlyozta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

„Én úgy gondolom, hogy a Fidesz az, aki egyértelműen azt képviseli, hogy a pedofíliánál nem azt kell nézni, hogy ez egy betegség vagy nem betegség, hanem azt, hogy ez egy nagyon súlyos bűncselekmény és a gyermekeket mind a jelenben, mind a jövőben meg kell védeni.”

- folytatta a Fidelitas elnöke, Illés Boglárka.

A Címlap második felében Kroó Zita és Tóth Loretta voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Ismét készült egy friss felmérés azokról a nőkről, akik tudatosan a gyermektelen életet választják. Ilyenkor több kérdés is felmerülhet, például miért vállal vagy nem vállal valaki gyermeket, gyermekeket és akármelyik utat választja is, érez-e magán annak következtében valamilyen stigmát a társadalom egy része vagy egésze által?

„Én részemről mindenféleképpen szeretnék gyereket és megmondom őszintén én nem is tudom elképzelni enélkül egyébként az éltemet. Szerintem ez a női életnek a kiteljesedése. Nem érzem azt, hogy emiatt most stigma lenne rajtam, hogy – nem mondom a koromat, de – ennyi idősen még nincsen. (…) Szerintem a társadalom egyébként nem stigmatizál, mindenki maga dönti el, hogy szeretne gyereket vagy nem szeretne gyereket. Szerintem ebbe senki nem szól bele. Az pedig, hogy a kormány minden lehetőséget megad ahhoz, hogy anyagi nehézségek vagy anyagi gátjai ne legyenek annak, hogy valaki családot alapít, az szerintem fontos, de nem érzem azt, hogy mondjuk ebbe beleszólnának, hogy egyénenként ki, hogy választ.”

- fogalmazott Kroó Zita, az Origo újságírója.

„Sok mindent lehet politikai vagy társadalmi indokokkal megmagyarázni, de azért ennél ösztönösebb dolog nem nagyon létezik. (…) Sokszor érzem azt, hogy valamiféle, ha nem is konkrét politikai, de inkább ilyen látens politikai érdekekkel magyarázzák azt, hogy egyébként sokkal inkább mondjuk saját kényelmének elvesztése állhat a háttérben.”

- tette hozzá Tóth Loretta, a Magyar Nemzet újságírója.

Kapcsolódó anyagok:

Kocsis: A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat

Kocsis Máté: Undorító, amit Kaleta Gábor tett

Troll: Az államnak büntetnie kell a bűnözőket

Kocsis Máté: Undorító, amit Kaleta Gábor tett

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!