2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Címlap: A főpolgármesteri tiszt nemcsak hatalmat jelent, hanem felelősséget is

Hír TV

2020. április 15., szerda 21:25

Politikai vita lett az idősotthonok ügyéből a főváros és a kabinet között. Karácsony Gergely vagy a kormányra mutogat az el nem végzett feladat miatt, vagy pénzt kér. Mondván, őket kivéreztetik a meghozott intézkedésekkel. És gazdaságvédelem vagy gazdaságélénkítés? Munkaerő megtartás vagy a munkanélküliek eltartása? Úgy tűnik, ez most a kérdés a két politikai oldal között. A Címlap vendégei Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője voltak.

„Karácsony Gergely nyilatkozta ezt nem is olyan régen, hogy: A járványügyi védekezés az kormányzati feladat, ugyanakkor a fővárosnak, illetve a többi önkormányzatnak csak végre kell hajtani a kormány által hozott rendelkezéseket. Ők ezt megtették, ezért bármi történik a fővárosi idősotthonokban, az nem az ő felelősségük és nem az ő hibájuk. Ki mit gondol erről a nyilatkozatról?”

-        kérdezte M. Dobos Marianne.

„Az tény, hogy a Pesti Úti Idősek Otthona a főváros kezelésében, fenntartásában, tulajdonában van. Ha valaki nem ismeri a jogszabályokat, akkor is egyértelmű, hogyha az én tulajdonomban van valami és közfeladatot látok el, akkor felelős vagyok azért, hogy ott minden dolog rendben menjen. Azt is tudjuk, hogy az emberek hibázhatnak. Tehát sok helyen előfordulhat vezetési hiba, de egy jó politikus ilyenkor a sarkára áll, megy és segít. Most ez teljes mértékben elmaradt Karácsony Gergely főpolgármester úrnál.(…)”

 – válaszolta Selmeczi Gabriella.

„Én azt tenném hozzá mindenképpen, hogy azért a főpolgármesteri tiszt nemcsak hatalmat jelent, hanem felelősséget is. Amikor a kinevezések és a szerződés aláírások mennek, azon azért el kell gondolkodni, hogy most a tisztifőorvos határozatban kötelezte azonnali intézkedések végrehajtására és azt kijelenteni, hogy ő jogszerűen járt el már csak azért sem helytálló, mert a vizsgálat az folyik. És majd a vizsgálat fogja eldönteni, hogy a főváros helyesen járt-e el vagy nem.(…)”

– mondta el véleményét Juhász Hajnalka.

„Karácsony Gergely úgy viselkedik mint a gyermek, akinek elvették a homokozóban a lapátját és ahelyett, hogy magának visszaszerezné, inkább elmegy panaszkodni az óvónénihez. Ebben az esetben az óvónéni a Facebook közösség, amit ő össszebumlizott magának. Az a helyzet, hogyha fele annyi időt töltene azzal, hogy a Facebookra posztolgat és helyette dolgozna, akkor lehet, hogy már nem itt tartanánk.”

- tette hozzá Párkányi Eszter.

Hír TV