2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

Címlap

Címlap: A 21. századi emberkísérlet vagy az egyéni szabadság kiteljesedésének egyik eszköze?

21. századi emberkísérlet vagy az egyéni szabadság kiteljesedésének egyik eszköze? Nemátalakító műtétek. Szakemberek is mondják, vannak helyzetek, amikor indokolt a beavatkozás. De mikor? És ami veszélyes, a gyermekeken elvégzett műtétek. Ha nem szavazhat, akkor hogyan dönthet egy fiatal ilyen kérdésben? Divat, mint az őszi-téli viselet? Erről a kérdéskörről beszélgetett A Hír TV Címlap című műsorában Ambrus-Jobbágyi Zsófia, újságíró, Hampel Katalin, viselettervező, Németh Franciska, ápoló M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

  • Címlap: A 21. századi emberkísérlet vagy az egyéni szabadság kiteljesedésének egyik eszköze?

Nemrég látott napvilágot egy felmérés vagy kutatás, miszerint naponta legalább egy gyerek megváltoztatja a nemét Angliában és gyakran 10 éves fiúkat változtatnak kislányokká. Őszintén, ha belegondoltok 10-11 évesen ti gondolkodtatok azon, hogy valóban lányok vagytok-e vagy fiúk? - kérdezte M.Dobos Marianne.

Nem, eszünk ágába nem jutott, éltük a kislány életünket a babákkal, a babasparhelttal, a barátnőkkel

- mondta Hampel Katalin, viselettervező.

Szerintem ez annyira nem tudatos, nyilván egy 10-11 éves gyerekben, ha van is ilyen akkor azért ő nem úgy gondolkodik rajta, hogy fiú vagyok-e vagy lány, hanem nyilván a viselkedésében vannak olyan jelek, ami arra utalhat, hogy valami nem stimmel. De az, hogy ilyen konkrét beavatkozást is elvégeznek rajta, én ezt nem tudom mi indokolhat ilyet egy kisgyereknél. Elképesztő

- vélekedett Ambrus-Jobbágyi Zsófia, újságíró.

Ez egy nagyon nehéz téma, amit hoztál szülőként különösképpen felkavaró, de egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak én is. Én kifejezetten rossz gyerek voltam, tehát nem ez a jó magaviseletű lány. Szerintem a hagyományos értelemben azzal együtt is tökéletesen lány voltam, hogy amúgy nagyon sok fiú barátom volt, akivel mindenféle rosszaságot, csínyeket elkövettünk. Én abszolút nem voltam ez a rózsaszín ruhában járó lány, de fel sem merült, hogy bármi féle más útra kéne tévednem

- mondta Németh Franciska, ápoló.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Másodszor is magyar hokisiker az Alba Arénában

Másodszor is magyar hokisiker az Alba Arénában

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott másodszor is - ezúttal 3-2-re - legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Arénában.
Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. A filmről, valamint a színdarabról Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők Dino Benjámin és Wunderlich József színművészekkel beszélgettek. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!