2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Címlap: A plusz pánikkeltésnek nincs itt a helye

Hír TV

2020. március 16., hétfő 23:00

Újabb szigorítást vezetett be a kormány a koronavírus miatt. De még mindig sok a kérdés a végrehajtásukat illetően. Maradjunk otthon - hangzik el a tanács, de hogyan tanítsuk mi magunk gyermekeinket, menjünk-e sétálni a szabadba, hogyan védekezzünk és hogyan tálaljuk mindezt a gyereknek? Ezt a témát járják körül a hölgyek, név szerint Kunfalvi Nóra, újságíró, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett a Címlap mai adásában.

Gyerekszáj: Anya, ha megkapja valaki a koronavírust akkor ő király lesz? Ezen most nevetünk, de nagyon sok gyermek 4-5-6 évesen nem érti, hogy mi történik. Szerintetek, hogy kell most ez az egész szituációt tálalni nekik? - kérdezte M.Dobos Marianne, műsorvezető.

Szerintem az érthető, hogy nem értik a felnőttek sem értik pontosan, hogy mi történik meg annyira sok helyről érkezik annyira sok információ, hogy gyakorlatilag ez az egész feldolgozhatatlan. Én azt gondolom, hogy őszintének kell lenni, de azért egy ernyőnek is kell lenni szülőként a gyermek felé, azért mindent nem kell elmondani meg pánikot nem kell kelteni bennük, annyit kell elmondani, amit ők még gyerekként fel tudnak fogni és ami fontos, ami például a higiéniai szabályokat illeti

- mondta Fodor-Horváth Zsófia.

Na igen, de influenza járvány idején nem ürítették ki az iskolákat, akkor most miért teszik? - vetette fel a következő kérdést M.Dobos Marianne.

Ez is egy fontos dolog, amiről beszélni kell velük mindenképpen mert érzékelik azt a feszültséget, azt a feszült állapotot, ami most körülvesz minket. Elbagatelizálni sem kell feléjük, el kell mondani, hogy ez itt most valami olyan dolog, ami még nem volt, de azért nem biztos, hogy ez egy pestissel egyenértékű, tehát a plusz pánikkeltésnek nincs itt a helye - folytatta Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

Hír TV