2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Civil kör

Civil kör: Vajon Brüsszel mit érthet jogállamiság alatt?

Miközben folytatódott a Magyarország elleni boszorkányüldözés az Európai Parlamentben, itthon Budapest kivéreztetésével riogat az ellenzék. Nyugvópontra jutnak-e az indulatok Gyöngyöspatán, illetve mit érdemel és mit tegyen az a politikus, akinek felmenője bűnös volt? A HírTV Civil kör című műsorában a héten ezeket a kérdéseket boncolgatták Dörner György színművésszel, az Újszínház igazgatójával, Trombitás Kristóf és Szakács Árpád publicistákkal és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal. A héten folytatódott a vita Magyarország jogállamisági helyzetéről az Európai parlamentben, csütörtökön meg is szavazták az ezzel kapcsolatos határozatot.

  • Civil kör: Vajon Brüsszel mit érthet jogállamiság alatt?

„Ha a jogállamiság kérdését nézzük, akkor néhány dologban akár egyet is érthetünk ebben a kérdésben a brüsszeli bürokratákkal. Hiszen, ha arra gondolunk, hogy Szegeden milyen bírósági ügyek vannak, milyen összefonódások, milyen bírók mentik fel a szocialista és a balliberális politikai elithez tartozó üzleti köröket és vezetőket, akkor komoly aggodalom fogalmazódhat meg a jogállamiság tekintetében”

- mondta Szakács Árpád újságíró.

„Köznapi értelemben azt várják Magyarországtól, hogy úgy járjon el, ahogy azt a baloldali erők szeretnék Európa közepén, hogy eljárjanak. Pontosan erről szól az egész. Tehát milyen meglepő, hogy az a két ország áll folyamatosan a támadások kereszttüzében, amely két ország hosszú évek óta dedikáltan a legnagyobb ellensége a jelenleg Európában és főleg Nyugat-Európában zajló szellemi áradatoknak és nem csak hogy mindenfajta áramlatok alatt próbál tenni ellene, hanem igenis politikájának az egyik fő ismertető jelévé teszi, hogy kiáll ezen áramlatok ellen és annyi erőből telik számukra mindent elkövetnek, hogy legalábbis a saját országukon belül megakadályozzák ezen áramlatok sikerességét”

- fogalmazott Trombitás Kristóf, újságíró.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!