2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Civil kör

Civil kör: Talán elindulhat Európa reneszánsza

Felcsillant a változás lehetősége az Európai Bizottság politikájában, leszámolás az MSZP-ben és szabadlábon az olaszliszkai lincselés egyik elítéltje. Többek között ezeket a témákat feszegették az eheti Civil körben: Simon János politológussal, Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal és Kereki Gergő újságíróval. Szűk többséggel megszavazta az Európai Parlament Ursula von der Leyen-t az Európai Bizottság elnökének.

  • Civil kör: Talán elindulhat Európa reneszánsza

 Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint Ursula von der Leyen a németeket is megosztja. Elmondta a politikus asszony családügyi miniszter volt, programjában az erős családok építése volt a fő szempont. Azt mondta, úgy látja szkeptikusak az emberek von der Leyen személyével kapcsolatban.

Simon János politológus szerint talán elindulhat Európa reneszánsza. Úgy látja a régi elemek meg fognak maradni az Unióban, de most teret kaptak az új elemek is. Hozzátette Ursula von der Leyen nem csak családcentrikus, de keresztény is, melyet erősen gyakorol is.

„Nem véletlen például, hogy Facebook üzenetében minden tagállam nyelvén megköszönte, hogy őt megválasztották. Hát ilyet általában kevesen szoktak csinálni. Ha jól emlékszem II. János Pál pápára volt jellemző.”

Simon János szerint ez nagyon pozitív, de főleg az, hogy nem is említette beszédében a kötelező kvótarendszert.

„Korábban voltak olyan megnyilatkozásai, ahol az Európai Egyesült Államokat támogatta. Na most ők az Európai Egyesült Államok alatt a német politikai dominancia egész Európára történő kiterjesztését értik. tehát én mindenképpen óvatos lennék.”

- mondta Kereki Gergő újságíró.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!