2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Civil kör

Civil kör: Szükségünk van azokra a politikusokra, akik bátrak és nem félnek Istentől segítséget kérni

Mit üzen Szent István ünnepe a nyugati civilizációnak, mire emlékezteti a magyarság a nyugati világot? Mit veszít a jóléti társadalom a megalapozott hit és erős nemzettudat elhagyásával? A politikailag beágyazott liberális mozgalmakkal szemben van-e helye a kereszténységnek a politikában? A stúdióban Ferencz Orsolya űrkutató, Vágvölgyi Gergely újságíró, Máté Áron történész és Osztie Zoltán plébános atya.

  • Civil kör: Szükségünk van azokra a politikusokra, akik bátrak és nem félnek Istentől segítséget kérni

Több szempontból is történelmi év az idei, 100 éve volt a trianoni diktátum, 30 éve volt a rendszerváltás és 10 éves a nemzeti kormányzás. Szabó Anett felvetésére, hogy melyek ezeknek az eseményeknek a legfontosabb tanulságai Ferencz Orsolya űrkutató szerint egyértelműen a nemzet megmaradása, hiszen a Krisztusra épített egyház és a nemzet, amelyik ezt a küldetést tovább tudja vinni, az megmarad.

Ha a magyarság történelmét tanulmányozzuk, akkor egy csoda, hogy még itt vagyunk és ezt nagyon pozitív üzenetként kell látni

– tette hozzá.

A kereszténység mérhetetlen többlete, valamint a liberális ideológia és elkereszténytelenítés mérhetetlen csődjét látja Osztie Zoltán plébános atya. Szerinte minden eretnekséggel úgy volt, hogy először csak picit hajolt el, majd abszurditásba fulladt.

A gonoszság természetrajza szerint, ha végigjárja a maga útját, akkor abszurddá válik és mára abszurddá vált

– közölte a katolikus pap.

Máthé Áron történész szerint az elmúlt száz év legnagyobb tanulsága, hogy el kell hagyni a másokhoz képesti lekicsinylést és valahol itt kell felállni 1918 őszéből.

Vágvölgyi Gergely újságíró meglátása szerint talán el lehet mondai, hogy az elmúlt 100 év a most, vagy soha évszázada volt, hiszen mindig, újra és újra erőt kellett vennie generációknak és önfeláldozásba kellett átmennie és sokan voltak olyanok, akik akár az életület is feláldozták a nemzet oltárán.

Eljönnek az új harcok, melyek sokkal alattomosabban néznek ránk, mert nem olyan egyértelmű, hogy ki kivel van, nem olyan egyértelmű, hogy mi a jó és mi a rossz, báránybőrbe bújik a farkas, talán a világtörténelemben a legjobban, de a szikára épített ház most is erősen kell, hogy álljon, csak ne felejtsük el ezt a sziklát

– fogalmazott a vasárnap.hu főszerkesztője.

Szabó Anett kérdésére, hogy mit üzen Szent István 2020-ban a nyugati civilizációnak, Osztie Zoltán felhívta rá a figyelmet, hogy királyok beiktatásának nem elsősorban a koronázás volt a leglényegesebb pontja, hanem a felkenés, ami azt jelenti, hogy neki Istentől ráruházott felelőssége és küldetése van, ő tartozik elszámolni a népéért, a népe üdvéért tartozik elszámolni az Istennek.

Az ő nyomába lépnek mindazok, akik vezetői a nemzetnek, ezzel a felelősséggel – tette hozzá az atya.

A gondolatsort folytatva Vágvölgyi Gergely arról beszélt, Szent István üzenete kapcsán fontos megjegyezni, hogy

ma is kellenek erős vezetők, ma is kellenek olyan bátor államférfiak, akik nem félnek a hatalmat jól használni és akik nem félnek Istennek elszámolni mindazzal, amit rájuk bízott a nép.

Ez egy rendkívül fontos tanulság abban az Európában, ami megtagadja önmagát

– véli az újságíró.

Teljes adás: 

 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!