2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Civil kör

Civil kör: Szappanoperába illik, ami Gödön történik

Ismét felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét, de ki nevet a végén? Aztán a DK-val fogna össze Jakab Péter is. Mindegy, hogy mi, mindegy, hogy kivel, már csak a lét a tét? Soros György ezúttal a Népszavának mesélte el, hogy az Európai Unió legfőbb belső ellensége Orbán Viktor, Karsai Györgytől pedig megtudtuk, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetemen mindig is az ideológiamentes szakmai munkára koncentráltak. A Civil kör vendégei ezúttal Kondor Katalin újságíró, Kiszelly Zoltán politológus, Kovács István jogász és Dörner György színművész, az Újszínház igazgatója voltak.

  • Civil kör: Szappanoperába illik, ami Gödön történik

Szappanoperába illik, hogy ismét felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét, erről leginkább Gyurcsány Ferenc szavai juthatnak eszünkbe, akitől a 2018. évi országgyűlési választások előtt megkérdezték, hogy mi lesz, ha győznek és ő azt válaszolta, hogy káosz, ugyanezt láthatjuk most Gödön – hívta fel rá a figyelmet Kiszelly Zoltán politológus annak apropóján, hogy a DK és a Momentum üti egymást.

Egy klasszikust idézve úgy fogalmazott, a DK-sok trükkük százait vetették be, szivárogtattak, megvágták a felvételeket, de a momentumosoknak is volt egy felvétele, ami pedig „mutatja a köztük lévő bizalmat”, hogy diktafonokkal és élesített okostelefonokkal vesz részt az üléseken.

Ez arról szól, hogy a DK-sok nem akarják, hogy a Momentum Gödön egy olyan kis csatateret építsen ki, ami miatt nem a DK lesz a kormánynak és a miniszterelnöknek a legádázabb ellenfele. Gyurcsány Ferenc kommunikációja egyszerű, mint a faék, ha Orbán Viktor A-t mond, akkor ő Zs-t mond (…) ha Orbán Viktor van a kék sarokban, mindig Gyurcsányék akarnak lenni a vörös sarokban lenni és a Momentumot ki akarják ebből túrni, erről szól az egész történet jópofát vágnak hozzá, mint a vízilabdázók, fenn betartják a szabályokat, de a víz alatt rugdossák egymást

– tette hozzá.

Kondor Katalin adásunkban országos méretű szappanoperának nevezte a gödi botrányt. Az újságíró szerint a legnagyobb kérdés az, hogy itthon vagy külföldön dől majd el a következő választás.

Azért is csinálják a műkáoszokat mert a háttérben építkezve külföldön fog eldőlni a szavazás, mert van az a pénz…

– prognosztizálta Kondor Katalin.

A 2022-es országgyűlési választás kapcsán Szabó Anett műsorvezető felvetette, azzal, hogy a Jobbik beállt az összefogásba, úgy tűnik, az egykori radikális párt számára a lét a tét. Kovács István jogász emlékeztetett, arról a pártról beszélünk, amelyik a leghangosabban és legradikálisabban ítélte el Gyurcsány politikáját és ez sikeres is volt, egy 20 százalék körüli népszerűségnek örvendő párt jött létre, most pedig egy eltűnőben lévő formációt láthatunk.

Vona Gábornak túl jól sikerült elvennie a Jobbik lelkét, azóta mindig egy oligarchához csapódnak (…) most is tulajdonképpen Gyurcsányék egy oligarcha párt, az, hogy a DK-hoz csatlakoznak, az ellentétes azzal a korábbi logikával is, hogy ők az LMP-vel magukat XXI. századi pártnak nevezték

– fűzte hozzá Kiszelly Zoltán.

„Szakmailag teljesen értékelhetetlenek a Színművészeti növendékei”

Adásunk második felében arról esett szó, hogy a baloldal céltáblája lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma. Mint ismert, kirúgással és vagyona elkobzásával fenyegette meg a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát, Gyurcsány Ferenc. Mindez azután történt, hogy a Kossuth-díjas rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke lett.

Dörner György szerint ennek a váltásnak már hosszú évtizedek óta meg kellett volna történnie.

Éppen itt volt az ideje, hogy egy egészséges levegő bekerüljön abba az áporodott főiskolába, ami folyton a saját farkába harap. Sajnos azt kevesen tudják, hogy az onnan kijövő növendékek nem felelnek meg bizonyos színészi, szakmai kritériumoknak. Vannak kedves színházvezető kollégáim, akik szerződtettek erről a főiskoláról színészeket és egy év múlva meg kellett válni, mert alkalmatlan volt a pályára

– mutatott rá az Újszínház igazgatója.

Személyes tapasztalatairól szólva felidézte, az intézményben látott olyan vizsgaelőadást, ami alapján szerinte megítélhetetlen volt a növendékek tehetsége, valójában nem lehetett eldönteni, hogy jók-e vagy rosszak-e, sőt a közönség soraiban voltak olyanok, akik elaludtak a darab közben.

Teljes adás:

HírTV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!