2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Civil kör: Provokáció a célja az ellenzéknek a főpolgármester-jelölt vitával

2019. szeptember 21., szombat 22:00

A folyamatos provokáció a célja az ellenzéknek Tarlós István folyamatos vitára hívása - jelentette ki Ferencz Orsolya űrkutató Civil Kör című műsorunkban. Trombitás Kristóf publicista kifejtette: Karácsonynak az elmúlt öt évben a Fővárosi Közgyűlésben számos alkalma lehetett volna a vitára, de ezzel nem kívánt élni. Simon János politológus azon véleményének adott hangot, miszerint vitatkozni azzal lehet, akiben van párbeszédre való képesség, de az ellenzékben a jövőről szóló elképzelés híján nincs.

Legutóbb Tordai Bence zavarta meg Tarlós István egyik sajtótájékoztatóját azzal, hogy Tarlós István hajlandó-e vitázni Karácsony Gergellyel a főpolgármester-jelöltségről. Trombitás Kristóf publicista szerint Tarlós István mindig is híres volt a vehemens természetéről.

„Neki nem kell a szomszédba menni azért, hogy olyan megnyilvánulásokat tegyen, vagy olyan szóvirágokat mondjon, ami az ellenzéket eléggé a helyére teszi. A vitán is – ebből kiindulva – Karácsony Gergelynek sok keresnivalója nem lenne, ezért nem is értem, miért kergeti ennyire a vita lehetőségét.”

A témához Ferencz Orsolya űrkutató hozzátette:

„Szerintem Tarlós István nagyon jól látja, azért ő egy harminc éve a politikában lévő, és mindig városvezetőként dolgozó politikus és nagyon jól érzi azt, hogy a valós motiváció az nem egy vita kezdeményezése, vagy vita szándék, hanem egész egyszerűen szeretnék folyamatosan provokálni Tarlós Istvánt. Állandóan változnak a feltételek, hogy hogyan és mint és kivel vitatkozzon. Ez egy komolytalan dolog. Én azt gondolom egyébként, hogy amíg ilyen provokátorokat küldenek oda az ellenzéki oldalról Tarlós Istvánhoz, addig nem gondolják komolyan a vita szándékát. Erre mondják azt, hogy valaki vitaképes, vagy sem. Én azt gondolom, hogy Tordai Bence már réges-régen kiírta magát azon közéleti szereplők sorából, amikor síppal, dobbal és nádi hegedűvel cirkuszolt a parlamenti ülésteremben, vagy egyéb performanszok során, amikor komolyan lehetne venni. Ha Tarlós Istvánt Karácsony Gergely komolyan szeretné kihívni egy vitára, akkor ennek megvolna az az elfogadott formája, amire lehet azt válaszolni, hogy igen, ez már egy kihívás.”

Simon János politológus szerint vitatkozni azzal lehet, akiben van párbeszéd képesség.

„A két ember között nincs párbeszéd képesség, sőt szándék sincsen. Tarlós István hajlandó lenne szakdolgokról vitatkozni, amelyek arról szólnak, hogyan tovább Budapest, mit szeretne csinálni. De az a helyzet, hogy az ellenzéknél nem látunk semmilyen programot, milyen elképzelések vannak.”

Teljes műsor:

Hír TV