2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 07:30

Civil kör

Civil kör: Provokáció a célja az ellenzéknek a főpolgármester-jelölt vitával

A folyamatos provokáció a célja az ellenzéknek Tarlós István folyamatos vitára hívása - jelentette ki Ferencz Orsolya űrkutató Civil Kör című műsorunkban. Trombitás Kristóf publicista kifejtette: Karácsonynak az elmúlt öt évben a Fővárosi Közgyűlésben számos alkalma lehetett volna a vitára, de ezzel nem kívánt élni. Simon János politológus azon véleményének adott hangot, miszerint vitatkozni azzal lehet, akiben van párbeszédre való képesség, de az ellenzékben a jövőről szóló elképzelés híján nincs.

  • Civil kör: Provokáció a célja az ellenzéknek a főpolgármester-jelölt vitával

Legutóbb Tordai Bence zavarta meg Tarlós István egyik sajtótájékoztatóját azzal, hogy Tarlós István hajlandó-e vitázni Karácsony Gergellyel a főpolgármester-jelöltségről. Trombitás Kristóf publicista szerint Tarlós István mindig is híres volt a vehemens természetéről.

„Neki nem kell a szomszédba menni azért, hogy olyan megnyilvánulásokat tegyen, vagy olyan szóvirágokat mondjon, ami az ellenzéket eléggé a helyére teszi. A vitán is – ebből kiindulva – Karácsony Gergelynek sok keresnivalója nem lenne, ezért nem is értem, miért kergeti ennyire a vita lehetőségét.”

A témához Ferencz Orsolya űrkutató hozzátette:

„Szerintem Tarlós István nagyon jól látja, azért ő egy harminc éve a politikában lévő, és mindig városvezetőként dolgozó politikus és nagyon jól érzi azt, hogy a valós motiváció az nem egy vita kezdeményezése, vagy vita szándék, hanem egész egyszerűen szeretnék folyamatosan provokálni Tarlós Istvánt. Állandóan változnak a feltételek, hogy hogyan és mint és kivel vitatkozzon. Ez egy komolytalan dolog. Én azt gondolom egyébként, hogy amíg ilyen provokátorokat küldenek oda az ellenzéki oldalról Tarlós Istvánhoz, addig nem gondolják komolyan a vita szándékát. Erre mondják azt, hogy valaki vitaképes, vagy sem. Én azt gondolom, hogy Tordai Bence már réges-régen kiírta magát azon közéleti szereplők sorából, amikor síppal, dobbal és nádi hegedűvel cirkuszolt a parlamenti ülésteremben, vagy egyéb performanszok során, amikor komolyan lehetne venni. Ha Tarlós Istvánt Karácsony Gergely komolyan szeretné kihívni egy vitára, akkor ennek megvolna az az elfogadott formája, amire lehet azt válaszolni, hogy igen, ez már egy kihívás.”

Simon János politológus szerint vitatkozni azzal lehet, akiben van párbeszéd képesség.

„A két ember között nincs párbeszéd képesség, sőt szándék sincsen. Tarlós István hajlandó lenne szakdolgokról vitatkozni, amelyek arról szólnak, hogyan tovább Budapest, mit szeretne csinálni. De az a helyzet, hogy az ellenzéknél nem látunk semmilyen programot, milyen elképzelések vannak.”

Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.
Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.
Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!