2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Civil kör

Civil kör: Jól lehet majd kamatoztatni az ügyvédi letéteket

Cserbenhagyásos gázolás a baloldalon, egymásnak feszült az MSZP és a DK. De nem járt jobban a Jobbik sem, a sorozatos kilépések után ezúttal az egyik alapító mutatott nekik hátat. És míg az országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta a börtönkártérítések felfüggesztését, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a 2020-as költségvetést. Néhány téma a szombati Civil körből, amelynek mai vendégei Simon János politológus, Bakos János fotós, Vágvölgyi Gergely újságíró és Németh Alajos rockzenész voltak.

  • Civil kör: Jól lehet majd kamatoztatni az ügyvédi letéteket

Az Országgyűlés a héten megszavazta a börtönkártérítések kifizetésének azonnali felfüggesztését. A törvénymódosítás értelmében június közepéig egy forintot sem lehet utalni azoknak az elítélteknek, akik a rossz börtönkörülmények miatt pert nyertek az állammal szemben. A HírTV vendége volt Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

"Mostantól kezdve nem az ügyvédekhez, hanem közvetlenül az elítéltekhez, a fogvatartottak számlájára fog a kártérítés megérkezni. Ugye itt két verzió van, vagy az elítélt számlájára közvetlenül, vagy amennyiben büntetés végrehajtási intézetben levő fogvatartottról van szó, úgy a büntetés végrehajtási intézet letéti számlájára kell a kártérítést utalni. Így ez az egész biznisz jellege ennek a kártalanításnak meg fog szűnni"

- mondta Budai Gyula.

Nem hiszem, hogy ez meg lett tervezve, hogy most nyúlnak hozzá ehhez az ügyhöz. Elég régóta érik valószínűleg. Egy kicsit felkaptam most a fejem, hogy nem az ügyvédekhez kerül a pénz, hanem az elítéltekhez, illetve fogva tartó intézetnek a számlájára megy. Nos akkor az a pénz ugyanúgy hiányozni fog ezek szerint, a 9 milliárd forint ezen jelentés szerint. Az lett volna az igazán bíztató, hogyha oda jutunk, hogy nem fizetik ki a pereket, mert jogtalan volt a kérelem

- fogalmazott Németh Alajos, rockzenész.

Szerintem a kormány várt az Európai Uniós tárgyalásokra és ugye ott most éles helyzet van és azért nem merték hamarabb behozni. Egyébként meg annyi, hogy arról volt szó, hogy a biznisz jelleget szüntetik meg és az jól talált, mert az ügyvédi letéteket tudják kamatoztatni és forgatni

- mondta Bakos Zoltán, fotós.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!