2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Civil Kör: Hogy lehet valaki főpolgármester, aki nem látogatta a Közgyűlést?

Hír TV

2019. november 9., szombat 22:00

Az új fővárosi ellenzék ideológiája a diktatúra, ezért vannak az első döntéseik között betiltások, építkezések, szoborállítások felfüggesztése - jelentette ki Demeter Szilárd író, filozófus Civil Kör című műsorunkban. A műsor vendége volt Dörner György színművész, az Új Színház igazgatója is, aki Karácsony Gergely őt érintő nyilatkozatára, miszerint nem biztos, hogy a következő igazgatói pályázatot ő fogja nyerni, úgy reagált: bár Karácsony Gergely előítélettel élt vele és Wass Alberttel szemben, de ő nem követi el ugyanazt a hibát vele szemben. A direktor kifejtette: csak remélni tudja, hogy Karácsony Gergelyből olyan formátumú főpolgármester lesz, aki minden budapesti javát szolgálni fogja.

Érdemi ötletek helyett szimbolikus politizálás, mandátumarányos tisztségek helyett balliberális panoptikum Budapest vezetésében. Nem volt botránymentes a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése. Karácsony Gergely ezt követően a Budai Várba, Fekete-Győr András Kolozsvárra, a török elnök pedig Budapestre látogatott. Kiegyezés és hátraarc, kultúrharc és liberális hazaárulás. 

"Ti tudjátok-e, hogy mekkora része építhető be a Városligetnek, mondjuk százalékban kifejezve a rendezési terv alapján, amit még Tarlós István harcolt ki?"

- kérdezte Szabó Anett műsorvezető.

"Nem"

- válaszolták a vendégek egyszerre.

"7 százalék. Tehát 93 százalék megmarad, 7 százalékról beszélünk."

- mondta Szabó Anett.

"Sőt, azt hallottam, hogy még a füves terület is és a fás terület is nagyobb lesz mint volt. Meg beton részt, utakat bontanak fel, füvesítik."

- tette hozzá Simon János.

"(...) Karácsony Gergelynek, illetve a Közgyűlésnek november végéig kell színt vallania, hogy tulajdonképpen mit is akarnak, hiszen a kormány sem Karácsony Gergellyel, sem a kerületekkel szemben semmilyen intézkedést nem foganatosít. Akárcsak erre a 7 százalékra, ha visszatérünk, illetve mindarra, amit Karácsony Gergely már bejelentett, illetve visszavont az elmúlt hetekben, mennyire érzitek megalapozottnak, kiforrottnak, akár ideológiailag, akár szakmailag Karácsony Gergely elképzeléseit?(...)"

 - tette fel a kérdést a műsorvezető.

"Azért mosolygok, mert megkérdezhetted volna például, hogy mennyire érzem komolynak a zuglói volt polgármester munkáját az elmúlt 4-5 évben."

- felelte Németh Alajos.

"Mennyire érzed komolynak?"

- tette fel az újabb kérdést Szabó Anett.

"Hát látjuk jól. Tehát erről beszéltünk hónapokig, hogy végülis be sem járt a budapesti Közgyűlésre, a Fővárosi Közgyűlésre be sem ment. Hogy lehet valaki főpolgármester, aki nem látogatta a Közgyűlést? (...)"

- fejtette ki véleményét Németh Alajos.

Hír TV