2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Civil kör: Gyurcsány már megint fenyegetőzik, de mit ér el ezzel?

2020. augusztus 8., szombat 21:55

Gyurcsány Ferenc vagyonelkobzással fenyeget, Koncz Zsuzsa cenzúrával riogat. Előbbi, hogy egyeztethető össze a demokráciával és az európai értékekkel, utóbbi miért nem akar emlékezni arra, hány kollégáját tette tönkre a kádárizmus? Aztán Márki-Zay Péter szerint a legszegényebb és legtanulatlanabb emberek szavaznak a Fideszre, miközben forró őszt ígérve amerikai elvtársaik mintájára utcai zavargásokkal rázná fel szavazótáborát a DK és a Momentum. És középső ujjával Juhász Péter is visszatér. A Civil Kör vendégei, Simon János politológus, Trombitás Kristóf publicista, Szakács Árpád újságíró és Németh Alajos rockzenész voltak.

„Senkit nem leptek meg Gyurcsány Ferenc mondatai. (…) Ők úgy képzelnék el a megbékélést és a kiegyezés, hogy mi megszűnünk létezni. Azzal, hogy egy egykori miniszterelnök, egy független, teljes mértékben saját magának megfelelni akaró alkotót, a színházi világnak egy kimagasló alakját ilyen módon zaklatja, becsmérli és a becsületébe gyalogol, azért jó, hogy foglalkozunk vele bármilyen aljas is, mert ez egy kordokumentum és azt mutatja, hogy a saját képességeikben csalódtak”

- mondta a publicista, Trombitás Kristóf.

„A kultúrának a fontossága ismét napirendre kerül politikai vonalon is. Az előadóművészet egyik eleme a színházak világa és mindig kiemelt baloldali felvonulási terep volt a magyarok ellen folyó küzdelemben. Látni kell azt, hogy hálózatban mozognak és hálózatrendszer szerűen élnek és gondolkodnak. A színházi világ az egyik eleme ennek az egésznek és ha az egyik elem kiesik ebből a rendszerből, akkor megbomlik az egész”

- fogalmazott Szakács Árpád, újságíró.

„Aki fenyegetőzik most nincs hatalmon. Tehát, amikor ő fenyegetőzött 2006 októberében, azt meg is tartotta. Ezzel az emberrel azért kell vigyázni, mert ha fenyegetőzik, azt mindig tettek követik. Jöttek a szem kilövetések, a füstbomba, a Parlament körüli kerítések stb. Én azon gondolkodom, hogy kell-e félni egy olyan embertől, akinek a nevéhez igazából a megszorítások, az eladósítás, az IMF adósság, a méregdrága autópálya építés társul?! Nem tudok olyan dolgot mondani, amire úgy tekintenék, hogy - de büszke vagyok, hogy abban a korban éltem”

- vélekedett Németh Alajos, rockzenész.

„Az én meglátásom szerint elkezdte az ellenzék kóstolgatni a kormányt, készülget a kampányra. Még csak félidőben vagyunk, de már keresi azokat a fogásokat, ahol idegesen reagál az ellenzék vagy annak értelmiségi köre. Legfontosabb problémának azt látom, hogy árkokat ás. Azért teszi ezt, hogy a társadalmat egymásnak ugrassza és közérzetet adjon a társadalomnak. Tehát a félelem, harag és agresszió kell legyen az általános. Föntről lefele fog menni ez a hangulat az elkövetkezendő időszakban”

- jelentette ki Simon János, politológus.

Teljes adás:

HírTV