2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Civil kör: Ez már egy nyílt háború az Európai Bizottság és Magyarország között

Hír TV

2021. május 8., szombat 21:50

Egy baloldali, magyar aktivista áll majd az Európai Bizottság jogállami jelentése mögött, Varga-Damm Andrea szerint Orbán Viktor el akarja halasztani a 2022-es választásokat és ellenzéki cicaharc bontakozott ki Cseh Katalin és Puzsér Róbert között - ezekről szó esett a legfrissebb Civil körben. 

 

Trombitás Kristóf beszélgetőpartnerei ezúttal  Kondor Katalin, újságíró, ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, Vágvölgyi Gergely, újságíró és Németh Alajos, Lojzi, rockzenész voltak. 

 

Számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy az Európai Bizottság egyébként figyeli azt a tendenciát, hogy mi zajlik Magyarországon. Figyel-e arra, hogy a biztosoknak, olyan személyeknek kell lenniük, akiknek a szakmai hozzáértéséhez, függetlenségéhez, objektivitásukhoz nem férhet kétség. Ha ez így lenne Vera Jourová nem lehetne az Európai Bizottság alelnöke - ezt ifj. Lomnici Zoltán mondta. 

Vera Jourová lesüllyedt egy szint alá (...) Ez már egy nyílt háború az Európai Bizottság és Magyarország között

- tette hozzá az alkotmányjogász. 

Kondor Katalin szerint ez a sokadik próbálkozás Magyarország ellen. Ezt csak megtetézte, amit Vera Jourová mondott a jövő évi választásokkal kapcsolatban.

A magyar jogállamiság elleni támadásoknak semmi értelme nincs - ezt már Németh Alajos, Lojzi, rockzenész mondta. 

Ha nagyon sokszor azt mondja az ellenzéki média, hogy korrupció, korrupció, korrupció van- akkor azt fogják mondani az emberek, hogy ez egy korrupt ország - ecsetelte Vágvölgyi Gergely újságíró. 

Teljes adás:

Hír TV