2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Civil kör

Civil kör: Európa neoliberális része a saját sírját ássa

A neoliberális elit a saját sírját ássa a bevándorláspárti álláspontjával – jelentette ki Pesty László dokumentumfilmes Civil Kör című műsorunkban. Németh Alajos rockzenész szerint az európai balliberálisok szavazatszerzés reményében támogatják a migrációt. Ferencz Orsolya űrkutató a műsorban a közelgő EP-választások kapcsán kifejtette: a baloldalt a gyakorlati megfontolások mellett más célok is vezérlik: azt vallják, az emberiség fejlődésének útjában állnak a nemzetek, ezért a nemzetek fogalma eltörlendő.

  • Civil kör: Európa neoliberális része a saját sírját ássa

Nagy kérdés, hogy az európai parlamenti választások után az Európai Néppárt összefog-e a bevándorláspárti baloldali és liberális pártokkal – egyebek között ezt is hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI tanácskozásán Brüsszelben. A kormányfő Piliscsabán, az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete épületének avatásán pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európát érintő migrációs válság valójában civilizációs válsággá szélesedett.

Nagyon mély kérdéseknek nevezte a miniszterelnök által elmondottakat Ferencz Orsolya. Szerinte sokkal többről van szó, mint napi politikai küzdelem. Úgy fogalmazott,

világok harca folyik a szemünk előtt, olyan kultúrák ütközése, amelyeknél óriási kérdés, hogy tudnak-e és egyáltalán akarnak-e egymás mellett létezni.

Meglátása szerint azt a kérdéskört a Nyugat egyszerűen nem tudja értelmezni, hogy egy esetleges összeolvadás azt jelenti-e, hogy egyik kultúrkör megsemmisíti a másikat. A miniszteri biztos elismerte, hogy a muzulmánok többsége békés ember, ugyanakkor kimutatható ténynek nevezte, hogy mintegy 15-20 százalékuk radikális iszlamista.

Németh Alajos zeneszerző arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ bizonyos pontjain már régóta szemmel látható a keresztényüldözés. Hozzátette: mintha az lenne a cél, hogy ezt a fajt és kultúrát el kell söpörni Európából.

Az elhangzottra reagálva Pesty László kijelentette, Európa neoliberális része a saját sírját ássa.

Egy nép sorsa nem a csatamezőn, hanem az ágyban dől el

– fogalmazott utalva arra, hogy a közel-keleti arab népesség lélekszáma széz év leforgása alatt megnyolcszorozódott. A dokumentumfilmes szerint félő, hogy 30-50 éven belül valóban kialakul a muszlim fölény Európában.

Kis Kornélia műsorvezető felvetésére, hogy a balliberális tömb miért támogatja a bevándorlást, Német Alajos egyértelműnek nevezte, hogy a baloldal számít az Európába érkezők szavazataira.

Ferencz Orsolya szerint az általa neomarxistáknak tartott neoliberálisoknak valójában nem céljuk a nemzeti szuverenitás megtartása, tényleg úgy gondolják, hogy a nemzet fogalma eltörlendő, hogy az emberiség fejlődésének útjában állnak a nemzetek.

A hazaszeretet, a nemzettudat eltörlésének a legegyszerűbb módja, ha úgy változtatom meg a populáció összetételét, hogy többségbe kerülnek azok, akiknek ez a fogalom az égvilágon semmit nem jelent. Tudatosan fel akarják számolni az Isten, haza, család hármasságát

–tette hozzá.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!