2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Civil Kör: Elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Hír TV

2019. október 26., szombat 22:00

Az ellenzék célja a hazai közélet destabilizálása, ennek egyik momentuma volt a parlament botrányosra sikeredett ülése - jelentette ki Ferencz Orsolya űrkutató Civil Kör című műsorunkban. Trombitás Kristóf publicista kifejtette: az ominózus ülésnap pontos képet festett arról, mire lehet számítani az ellenzék részéről a jövőben. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója kifejtette: az Országgyűlésben megjelenő trágárság rontja a közmorált. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arra hívta fel a figyelmet: azok a jogvédők, akik folyamatosan kifogással éltek a kormánypártok törvénykezése kapcsán, a parlament vulgarizálódásakor hallgatnak.

Bűnözők és fajankók, kisnyilasok és elvtársak, jobbágyok és boldog Karácsonyt! Elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Szintet lépett a balliberális ellenzék botránypolitizálása, és megemlékeztünk október 23-áról.

Hogy lesz az egykori szemkilövetőből mára hazafi, visszatér-e a Városházára a 2010 előtti időszak, és a székelyföldi őrtüzek lángja elér-e végre Brüsszelig?

A mai Civil Kört, Ferencz Orsolya űrkutató, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Trombitás Kristóf publicista és Ókovács Szilveszter operaénekes képviselte.

Október 21-én botrányosan kezdődött el a Parlament őszi ülésszaka. Sajnos nem egészen úgy, ahogyan azt a szavazók várhatták. A botránypolitizálás, ahogyan Ferencz Orsolya fogalmazott, talán már nem is süllyedhet ennél sokkal mélyebbre. Ifj. Lomnici Zoltán a Parlamentben történteket korábbi eseményekkel vetette össze. Trombitás Kristóf az ellenzék kormány iránti tiszteletének teljes hiányáról beszélt.

„Ha valamire jó volt az első parlamenti ülésnap, hát arra feltétlenül, hogy sokadjára lássuk, az ellenzék semmit sem tanult és semmit sem felejtett.”

– olvasható Trombitás Kristóf a parlamenti ülés másnapján megjelent írásában, melyet a műsorvezető Szabó Anett idézett és a publicista ki is fejtett.

Ókovács Szilveszter az 1990 környéki időszakra emlékeztetett, mely során még mindig megvoltak azok a bizonyos határok, a kormány és az ellenzék részéről egyaránt. A mostani parlamenti ülésen azonban már más volt a helyzet és sajnálatosan több olyan dolgot is tudott említeni, mely kimeríti a politizálás fogalmát.

A műsorvezető és a műsor vendégei a látott bejátszást igyekeztek a létező összes szempont alapján kielemezni és értelmezni.

A műsor második felében az ellenzékről, leendő vezetőjéről és a 30 éve kikiáltott Magyar Köztársaságról elmélkedtek a műsor vendégei, Ferencz Orsolya, Trombitás Kristóf, ifj. Lomnici Zoltán és Ókovács Szilveszter.

Teljes adás:

Hír TV