2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Civil kör

Civil Kör: Elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Az ellenzék célja a hazai közélet destabilizálása, ennek egyik momentuma volt a parlament botrányosra sikeredett ülése - jelentette ki Ferencz Orsolya űrkutató Civil Kör című műsorunkban. Trombitás Kristóf publicista kifejtette: az ominózus ülésnap pontos képet festett arról, mire lehet számítani az ellenzék részéről a jövőben. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója kifejtette: az Országgyűlésben megjelenő trágárság rontja a közmorált. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arra hívta fel a figyelmet: azok a jogvédők, akik folyamatosan kifogással éltek a kormánypártok törvénykezése kapcsán, a parlament vulgarizálódásakor hallgatnak.

  • Civil Kör: Elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Bűnözők és fajankók, kisnyilasok és elvtársak, jobbágyok és boldog Karácsonyt! Elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Szintet lépett a balliberális ellenzék botránypolitizálása, és megemlékeztünk október 23-áról.

Hogy lesz az egykori szemkilövetőből mára hazafi, visszatér-e a Városházára a 2010 előtti időszak, és a székelyföldi őrtüzek lángja elér-e végre Brüsszelig?

A mai Civil Kört, Ferencz Orsolya űrkutató, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Trombitás Kristóf publicista és Ókovács Szilveszter operaénekes képviselte.

Október 21-én botrányosan kezdődött el a Parlament őszi ülésszaka. Sajnos nem egészen úgy, ahogyan azt a szavazók várhatták. A botránypolitizálás, ahogyan Ferencz Orsolya fogalmazott, talán már nem is süllyedhet ennél sokkal mélyebbre. Ifj. Lomnici Zoltán a Parlamentben történteket korábbi eseményekkel vetette össze. Trombitás Kristóf az ellenzék kormány iránti tiszteletének teljes hiányáról beszélt.

„Ha valamire jó volt az első parlamenti ülésnap, hát arra feltétlenül, hogy sokadjára lássuk, az ellenzék semmit sem tanult és semmit sem felejtett.”

– olvasható Trombitás Kristóf a parlamenti ülés másnapján megjelent írásában, melyet a műsorvezető Szabó Anett idézett és a publicista ki is fejtett.

Ókovács Szilveszter az 1990 környéki időszakra emlékeztetett, mely során még mindig megvoltak azok a bizonyos határok, a kormány és az ellenzék részéről egyaránt. A mostani parlamenti ülésen azonban már más volt a helyzet és sajnálatosan több olyan dolgot is tudott említeni, mely kimeríti a politizálás fogalmát.

A műsorvezető és a műsor vendégei a látott bejátszást igyekeztek a létező összes szempont alapján kielemezni és értelmezni.

A műsor második felében az ellenzékről, leendő vezetőjéről és a 30 éve kikiáltott Magyar Köztársaságról elmélkedtek a műsor vendégei, Ferencz Orsolya, Trombitás Kristóf, ifj. Lomnici Zoltán és Ókovács Szilveszter.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!