2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Civil kör

Civil kör: Egyre gyakoribb az egyoldalú szólásszabadság

Deutsch Tamás maradhatott az EP néppárti frakciójában, de számos jogában korlátozták, ezúttal Novák Katalin, családokért felelős miniszterre ugrott rá a balos propaganda, mert a konzervatív családmodellt dicsérte és Gyurcsány Ferenc kijelölte, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ezekkel a témákkal foglalkozik az ünnepek előtti utolsó Civil kör. Trombitás Kristóf vendégei Máthé Áron történész, Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Lánczi Tamás politológus és Bakos Zoltán fotográfus voltak.

  • Civil kör: Egyre gyakoribb az egyoldalú szólásszabadság

Nem zárták ki Deutsch Tamást a Néppártból, de megfosztották a jogaitól. 

Meddig van még helye a Fidesznek egy olyan frakcióban, amely folyamatosan igyekszik torzsalkodni és folyamatosan elárulja a jobboldaliságot és hátba szúrja a szövetségeseit? – tette fel indító kérdését a műsorvezető.

„Egy pillanatra visszaugranék az időben, amikor Donald Tusk-ügye merült fel. Amikor többek között Orbán Viktort nácizta le. Nem emlékszem, hogy ilyen hajtóvadászat indult volna ellene.”

– reagált elsőként a kérdésre Máthé Áron történész.

"(..) Ha igaz az, amit sejtek. (…) Akkor Manfred Weber beáldozza saját néppárti csoportját a saját pozíciójáért. Ez az egyik, a másik meg az, hogy az rendkívül pikáns, hogy a virágnyelvet megtűrik, de ha valaki nyíltan fogalmaz azt már eltiporják.

Egyre gyakoribb az egyoldalú szólásszabadság.

Ez egy új fejezet az emberijogok létében" – fejtette ki Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Harmadikként Bakos Zoltán mondta el véleményét:

"Ne Manfred Weberek diktáljanak, ezek erkölcsileg hol vannak hozzánk képest és ráadásul igaztalanok. Ezek hazug alapokra épített dolgokat csinálnak. Nekünk, állampolgároknak nem kell ezt eltűrni!" 

"Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor ez a pártcsalád felbomlik. Ez talán nem most fog bekövetkezni. A kenyértörésre várhatóan akkor kerül sor, amikor Németországban választások lesznek és a CDU összeáll majd a zöldekkel. Az lesz a legnagyobb árulás! Addig marad ez a hidegháborús időszak a Fidesz és a CDU között." - tette hozzá Lánczi Tamás politológus.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!