2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Civil kör

Civil kör: Dicstelenebb véget nem is szerezhetett volna a Jobbik magának

Úgy született meg a teljes, ellenzéki összefogás, hogy bizonyos pártok vezetői még a közelmúltban is kizárták ennek lehetőségét. Bármit is tett a járványkezelésben a kormány, csak gáncsolásra számíthatott az ellenzéktől és az elmúlt heteket alapvetően befolyásolta az európai vétóharc, illetve az Alaptörvény módosítása.

  • Civil kör: Dicstelenebb véget nem is szerezhetett volna a Jobbik magának

2020 év végén meg is született a megállapodás a baloldali pártok között. Ezt Gyurcsány Ferenc - egy közös közleményben jelentette be Facebook oldalán. Megállapodtak, hogy 106 körzetben egy az egy ellen taktikát választják és egy közös miniszterelnökkel vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak. A közös indulást Gyurcsányékon kívül megerősítette még az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik is.

Jakab Péter szintén közösségi oldalán büszkélkedett az összefogással, ám mint kiderült a pártok közül utolsóként a Jobbik bólintott rá a Gyurcsány Ferenc által erőltetett közös listára az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén. Az egykori jobboldali párt ezzel végleg beállt Gyurcsány mögé.

A Mi Hazánk mozgalom szerint az LMP, a Momentum és a Jobbik feladta az elmúlt 30 évvel való szembenállását.

„Nem meglepő ami itt történik. A Jobbik már évek óta gyakorlatilag ipari méretekben változtatja meg a pillanatnyi álláspontját attól függően, hogy éppen aznap merről fúj a szél és szerinte éppen akkor mi a hasznos számára és mi nem”

- mondta az űrkutató, Ferencz Orsolya.

„Létrejött az ellenzék Molotov–Ribbentrop-paktuma. Ha jól emlékszem Vona Gábor volt, aki még azt mondta, hogy ő volt az, aki elvette a Jobbik lelkét és ami megmaradt a pártból, azt Jakab Péter most már egy zsák krumpliért adta el”

- vélekedett Megadja Gábor, eszmetörténész.

„Olvasztó tégelyként jelentek meg a saját definícióik szerint a magyar politika egén. Ha visszaemlékszünk a tökéletesen nemzet ellenes NOlimpia kampányra és az egyébként dicstelen indulásra... A Momentum abból a rosszabb helyzetből indul a Jobbikhoz képest, hogy ott már az indulás is egy elég gyatra és alávaló indulás volt. (…) Érdemes megfigyelni, hogy van-e még egyáltalán tősgyökeres Jobbik szavazó”

- fogalmazott a Vasárnap.hu főszerkesztője, Vágvölgyi Gergely.

„A szerencsi választás kicsit összetettebb és izgalmasabb volt, nem veséztük eléggé ki. (…) Most az a kérdés, hogy az a választási rendszer, ami már ’94 óta van, valóban hozza a kétpólusú szavazást, hogy két tömb fog egymásnak feszülni vagy fölmorzsolódik az egyik pólusa. Tehát a baloldali ellenzék saját szövetségi hálózata, így például az LMP, Jobbik, MSZP sorsa is bizonytalan”

- mondta Simon János politológus.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!