2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Civil kör: Az ellenzék sokadjára számolja el magát

2020. október 17., szombat 21:55

Miért nem mozgósított a bontsuk le a kétharmadot tételmondat Szerencsen, hogyan tovább Jakab Péter, és miért kifizetődő a rasszista politika támogatása Karácsony Gergely számára? Aztán aki ellenszegül, arra könyörtelenül lesújt az LMBTQ-lobbi, összehangolt támadás Bagdy Emőke szakpszichológus ellen, aki minderre a HírTV-ben reagált. A Civil Kör mai vendégei, Ferencz Orsolya űrkutató, Lánczi Tamás politológus, Megadja Gábor eszmetörténész és Trombitás Kristóf publicista voltak.

„Minden választásnak akkor van vége, amikor az urnákat bezárják és megszámolják a szavazatokat. Rettegnie senkinek nem kell, de a következő választásokat is meg kell nyerni mostantól kezdve legalább 2030-ig és minden egyes választás kőkemény lesz”

- mondta Ferencz Orsolya, űrkutató.

„Az a performansz, amit a választások utáni éjszaka Jakab Péter előadott, hogy a tisztítóvihar majd 1,5 év múlva le fog sújtani a kormányoldalra és a Fidesznek a hívei, kiszolgálói retteghetnek... Olybá tűnt, mintha megbolondult volna minden jelentősebb ellenzéki hangadó. (…) Hirtelen mintha kiszakadt volna valami az ellenzékből és ez az eredmény mintha egyre inkább megmutatná a valódi arcukat, hogy mi is az, ami a belsőjükben feszül”

- fogalmazott Trombitás Kristóf, publicista.

„Két tétet adtak, az egyik, hogy működik-e az ellenzéki összefogás. Számukra ez volt a legfontosabb, hogy demonstrálni tudják, hogy az a stratégia, amivel 2022-ben indulni fognak, az működik. A másik pedig, amit a zászlójukra tűztek, hogy lebontják a kétharmadot. (…) Ők tényleg azt hitték, hogy megfogják nyerni ezt a választó kerületet”

- vélekedett Lánczi Tamás, politológus.

„Én azt látom, hogy ez az ellenzék mindig kísérletezik azzal, hogy kiszámolják jó előre, hogy mi fog történni. A 2018-as választásoknál volt az a mondás, ha magas a részvétel, akkor a Fidesz az veszíteni fog... (…) Megint elszámolták magukat egy picit”

- jelentette ki Megadja Gábor, eszmetörténész.

Teljes adás:

HírTV