2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Civil kör

Civil kör: A nyugdíjasokat sértegeti a DK

Aggasztónak nevezte az ellenzék részéről megnyilvánuló paranoid, választókat érő sértegetéseket Ferencz Orsolya űrkutató Civil Kör című műsorunkban. A természettudós a DK önkormányzati képviselőjelöltjének megjegyzésére utalt, aki birkáknak nevezte a nyugdíjasokat. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint haragszik a magyar baloldal a magyar nyugdíjasokra, amiért cserben hagyták a őket, ezért illetik rendre becsmérlő jelzőkkel az időseket. Simon János politológus kifejtette: alig indult el a kampány, és máris az emberi viselkedésbe nem illő jelzők hagyják el olyan politikusok száját, akiknek mintaadóinak kellene lenniük egy társadalom számára.

  • Civil kör: A nyugdíjasokat sértegeti a DK

A DK komáromi önkormányzatának képviselője, Balla István a Facebookon tett rosszindulatú megjegyzést a nyugdíjasokról, valamint a Fidesz szavazókról. A történteket Dobrev Klára nem volt hajlandó kommentálni.

"Itt az a legnagyobb probléma ezzel, hogy itt most mindazokat megsértik, akik egyébként ennek a 9 000 forintnak teljes joggal örülnek. Ez egy nagyon szép eredmény. Azért lehetséges, hogy egyes rétegek kapnak egy ilyen támogatást, mert a magyar gazdaság kibírja, elég jól teljesít hozzá, hogy ezt most meg lehessen engedni."

- mondta Ferencz Orsolya űrkutató.

"Ahogy a kampány elindul, olyan jelzők jelennek meg, amelyek nem illenek bele a normális emberi viselkedésbe. Hát még egy pártversenybe, ráadásul olyan politikusok számára különösen nem használhatók ezek a szavak, akik mintaadói kellene hogy legyenek egy társadalomnak. Különösen, hogy egy város vezetését akarják elvállalni. Indulnak jelöltként, ez mindenképpen visszataszító."

- értett egyet Simon János politológus.

A beszélgetés során több szemszögből is igyekeztek körüljárni a felmerült kérdéseket. Például az ellenzéki pártok állandó támadását, függetlenül a kormánypárt által meghozott döntésektől.

"Ezek a társadalombiztosítás alrendszerei amelyeken keresztül különböző juttatásokat kapnak az egyes csoportok. Most éppen a nyugdíjasok, akiknél ugye a 13. havi nyugdíj elvonása egy komoly veszteséget okozott. Ennek a pótlása, ennek a kárpótlása, ha úgy tetszik, az elmúlt 9 évben folyamatosan zajlik. Azt is szóvá szokták tenni - az már nem társadalmi alrendszer, hanem egy gesztus - hogy gyümölcsöt osztanak akár a téli időszakban önkormányzatok. Azt is mindig szóvá szokták tenni. Ennek az az egyedüli oka, hogy ők jelenleg a bevételeiket és a saját forrásaikat - amelyek több párt vonatkozásában, finoman szólva megkérdőjelezhető módon, adott esetben külföldről érkeznek - a saját maguk fenntartására fordítják és nem az emberekre."

- foglalta össze az elhangzottakat ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

A brazil elnök feltételeiről az esőerdők tüzeinek megfékezése kapcsán esett szó. A három vendég a műsorvezető Kis Kornélia segítségével tette tisztába tulajdonképpen mi is az elsődleges probléma.

Sem az állam, sem a roma közösségek nem tudják megoldani önmagukban a felzárkóztatást. Együttműködésre van szükség annak érdekében, hogy előrelépés történhessen. Minderről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt. A roma felzárkóztatási program 300 településen megvalósuló kezdeményezéséről is szó volt.

Tüntetők százai gyűltek össze a londoni parlament előtt, hogy a brit törvényhozási ülések több, mint egy hónapig tartó felfüggesztése ellen demonstráljanak. A műsor beszélgetésének végéhez közeledve ezzel kapcsolatban is elmondhatták véleményüket a műsor vendégei.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!