2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Civil kör

Civil kör: A magyarok bizonyítják fegyelmezettségüket

Újabb, szigorú lezárásokról döntött a kormány a járványhelyzet miatt, kilépett a Fidesz az Európai Néppárt EP-frakciójából és alig állapodtak meg az ellenzéki pártok a közös indulásban, máris egymással marakodnak. Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Fricz Tamás politológus, Vágvölgyi Gergely a Vasárnap.hu főszerkesztője, Máthé Áron történész és Németh Alajos, Lojzi rockzenész voltak.

  • Civil kör: A magyarok bizonyítják fegyelmezettségüket

 

Hogyan viselitek az egy éve tartó,- szükségszerű -, de mégis lélekölő korlátozásokat?

Ebben a körben vagyunk itt ketten, akiknek az elmúlt 60 évben nagyobb súly is ült a nyakán: a szocializmusban sokkal több mindent el kellett viselni. Nekünk ez az egy-két hónap nem számít, inkább a fiatalokat kell erről megkérdezni - reagált elsőként a műsorvezető kérdésére Németh Alajos, Lojzi. 

Kettős érzésem van - folytatta Vágvölgyi Gergely.  Annak ellenére, hogy az otthoni üzemmódot kifejezetten jól bírom. A gyerekeim így nem csak hétvégén vagy este fáradtan hazaérve láthatnak. Azt azonban látni kell, hogy ez a harmadik hullám nem tréfál. Komoly emberi kihívások vannak itt a vírus közepén. (..)

Hatalmas a tét – emberéletek százai, ezrei forognak kockán. (..)

Ami rajtunk múlik, azt mind tegyük meg. Ezt követően kell egy következő összekapaszkodás, hogy megmentsük a gazdaságunkat is - tette hozzá a Vasárnap.hu főszerkesztője.

Magyarország, a magyar emberek bizonyítják, hogy ha kell nagyon fegyelmezettek!

Magyarország példásan vizsgázik - emelte ki  Nincsennek lázadások, más országokkal ellentétben – valószínűleg ebben a történelmünk is benne van - emelte ki Fricz Tamás politológus.

Végül Máthé Áron történész is elmondta véleményét: 

Nekem egyszerre jobb is és egyszerre rosszabb is a véleményem (…) Tényleg van egy hihetetlen fegyelmezettség az emberekben! 

Itthon a fegyelmezettséget és a félelmet tapasztaltam (…)  Sajnos a közösségi találkozásokat most abba kell hagyni, nincs mese! Ezek olyan szocializációs kimaradások, amit talán nem is lehet majd pótolni.

A média felelőssége nagyon nagy, és egészen döbbenetes, amit egyes baloldali termékekben látni lehet.

Teljes adás: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!