2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Civil kör: A magyarok bizonyítják fegyelmezettségüket

Hír TV

2021. március 6., szombat 21:50

Újabb, szigorú lezárásokról döntött a kormány a járványhelyzet miatt, kilépett a Fidesz az Európai Néppárt EP-frakciójából és alig állapodtak meg az ellenzéki pártok a közös indulásban, máris egymással marakodnak. Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Fricz Tamás politológus, Vágvölgyi Gergely a Vasárnap.hu főszerkesztője, Máthé Áron történész és Németh Alajos, Lojzi rockzenész voltak.

 

Hogyan viselitek az egy éve tartó,- szükségszerű -, de mégis lélekölő korlátozásokat?

Ebben a körben vagyunk itt ketten, akiknek az elmúlt 60 évben nagyobb súly is ült a nyakán: a szocializmusban sokkal több mindent el kellett viselni. Nekünk ez az egy-két hónap nem számít, inkább a fiatalokat kell erről megkérdezni - reagált elsőként a műsorvezető kérdésére Németh Alajos, Lojzi. 

Kettős érzésem van - folytatta Vágvölgyi Gergely.  Annak ellenére, hogy az otthoni üzemmódot kifejezetten jól bírom. A gyerekeim így nem csak hétvégén vagy este fáradtan hazaérve láthatnak. Azt azonban látni kell, hogy ez a harmadik hullám nem tréfál. Komoly emberi kihívások vannak itt a vírus közepén. (..)

Hatalmas a tét – emberéletek százai, ezrei forognak kockán. (..)

Ami rajtunk múlik, azt mind tegyük meg. Ezt követően kell egy következő összekapaszkodás, hogy megmentsük a gazdaságunkat is - tette hozzá a Vasárnap.hu főszerkesztője.

Magyarország, a magyar emberek bizonyítják, hogy ha kell nagyon fegyelmezettek!

Magyarország példásan vizsgázik - emelte ki  Nincsennek lázadások, más országokkal ellentétben – valószínűleg ebben a történelmünk is benne van - emelte ki Fricz Tamás politológus.

Végül Máthé Áron történész is elmondta véleményét: 

Nekem egyszerre jobb is és egyszerre rosszabb is a véleményem (…) Tényleg van egy hihetetlen fegyelmezettség az emberekben! 

Itthon a fegyelmezettséget és a félelmet tapasztaltam (…)  Sajnos a közösségi találkozásokat most abba kell hagyni, nincs mese! Ezek olyan szocializációs kimaradások, amit talán nem is lehet majd pótolni.

A média felelőssége nagyon nagy, és egészen döbbenetes, amit egyes baloldali termékekben látni lehet.

Teljes adás: 

Hír TV