2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Civil kör

Civil kör: A legdurvább demokrata politika kezd el megvalósulni az Egyesült Államokban

Több ezer katona gyűrűjében iktatták be elnöki hivatalába Joe Bident, ahogy az egy demokratikus országhoz illik, az Unió újfent megmutatta, hogy nem kíváncsi az őshonos kisebbségekre és új elnöke lett a CDU-nak Németországban, de mit hozhat ez Magyarországnak? A Civil kör vendégei Kondor Katalin, újságíró, Máthé Áron, történész, Lomnici Zoltán, alkotmányjogász és Lánczi Tamás, politológus voltak.

  • Civil kör: A legdurvább demokrata politika kezd el megvalósulni az Egyesült Államokban

 

Azért nehéz erre reagálni, mert az ember még mindig nem tért magához. Nem volt váratlan, hogy Joe Biden nyer, az intézkedések a megdöbbentők, amit azóta tette.

A legdurvább és legszélsőségesebb demokrata/baloldali politika kezd el megvalósulni és ezek még csak az első lépések.

Ha rendezik a belső viszonyokat Washingtonban, akkor elindul ennek az exportja is. Akkor lesz „nemulass” - reagált elsőként Lánczi Tamás politológus a műsorvezető azon kérdésére, hogy mit szól Joe Biden győzelméhez. 

Lánczi Tamással egyetértve Kondor Katalin még annyit tett hozzá, hogy az

nagyon helytelen dolog, ha a bosszú az egy politikai kategóriává válik.

(..) A Trump döntéseit el kell törölni. Az egészben a bosszú érezhető! - mondta az újságíró. 

(…) Kettősen áll hozzá az ember, hiszen ez mégiscsak az amerikaiak ügye, hogy kit és hogyan választanak meg. Másfelől azt láthatjuk, hogy a "szabad világ" számára egyáltalán nem mindegy, hogy a központjában ki ül - véli Máthé Áron történész.

Donald Trump a legjobban csinálta, békén hagyott minket. Nehéz helyzetben leszünk most Joe Biden-nel.

 Szomorú vagyok – most a történelem vesztes oldalát képviselem. Visszavárom Trumpot. (..) Elnököt ennyit nem nagyon ütött a sajtó, mint Trumpot - mondta Lomnici Zoltán, alkotmányjogász. 

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!