2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Civil kör: A legdurvább demokrata politika kezd el megvalósulni az Egyesült Államokban

Hír TV

2021. január 23., szombat 21:50

Több ezer katona gyűrűjében iktatták be elnöki hivatalába Joe Bident, ahogy az egy demokratikus országhoz illik, az Unió újfent megmutatta, hogy nem kíváncsi az őshonos kisebbségekre és új elnöke lett a CDU-nak Németországban, de mit hozhat ez Magyarországnak? A Civil kör vendégei Kondor Katalin, újságíró, Máthé Áron, történész, Lomnici Zoltán, alkotmányjogász és Lánczi Tamás, politológus voltak.

 

Azért nehéz erre reagálni, mert az ember még mindig nem tért magához. Nem volt váratlan, hogy Joe Biden nyer, az intézkedések a megdöbbentők, amit azóta tette.

A legdurvább és legszélsőségesebb demokrata/baloldali politika kezd el megvalósulni és ezek még csak az első lépések.

Ha rendezik a belső viszonyokat Washingtonban, akkor elindul ennek az exportja is. Akkor lesz „nemulass” - reagált elsőként Lánczi Tamás politológus a műsorvezető azon kérdésére, hogy mit szól Joe Biden győzelméhez. 

Lánczi Tamással egyetértve Kondor Katalin még annyit tett hozzá, hogy az

nagyon helytelen dolog, ha a bosszú az egy politikai kategóriává válik.

(..) A Trump döntéseit el kell törölni. Az egészben a bosszú érezhető! - mondta az újságíró. 

(…) Kettősen áll hozzá az ember, hiszen ez mégiscsak az amerikaiak ügye, hogy kit és hogyan választanak meg. Másfelől azt láthatjuk, hogy a "szabad világ" számára egyáltalán nem mindegy, hogy a központjában ki ül - véli Máthé Áron történész.

Donald Trump a legjobban csinálta, békén hagyott minket. Nehéz helyzetben leszünk most Joe Biden-nel.

 Szomorú vagyok – most a történelem vesztes oldalát képviselem. Visszavárom Trumpot. (..) Elnököt ennyit nem nagyon ütött a sajtó, mint Trumpot - mondta Lomnici Zoltán, alkotmányjogász. 

Teljes adás:

Hír TV

 

x
Rendkívüli hír