2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Kihasználatlanok az ideiglenes kerékpársávok

A biciklisek hébe-hóba használják, az autósok pedig bosszankodnak. Ideiglenes kerékpárutak és nyakatekert érvelések. A Budapesti srácok stábja annak járt utána valóban szükség volt-e az ideiglenes kerékpárutakra a fővárosban, van-e értelme egyáltalán fenntartani ezeket sávokat?

  • Budapesti srácok: Kihasználatlanok az ideiglenes kerékpársávok

Üllői út, Villányi út és a Nagykörút - csak néhány hely Budapesten, ahol a járvány ideje alatt Karácsony Gergely főpolgármester ideiglenes kerékpátutat jelölt ki, így szinte mindenhol elvettek egy teljes sávot az autósok elől tovább szűkítve az amúgy terhelt útszakaszokat. Nem csoda, hogy sokan nem örülnek az új forgalmi rendnek.

Stábunk arra lett figyelmes, hogy néhány kerékpáros egészen sajátosan értelmezi a KRESZ szabályait, a másik pedig, hogy egyáltalán nincsenek összefüggő biciklis konvojok, mint ahogy azt a főpolgármester vizionálja. Hosszas várakozás után ki lehetett mondani, a kétkerekesek rohamja elmaradt.

Az újonnan felfestett kerékpársávok azoknak az életét is megnehezítik, akik például árut szállítanak. Ők a parkolóhely hiányában kénytelenek a biciklisávon megállni a rakodás idejére. Ezzel azonban akadályozzák a forgalmat, és veszélynek teszik ki a kerékpárosokat is, mivel nekik így a többi autó közé kell hajtaniuk.

A stáb kérdéseivel kereste a főpolgármester, hogy mennyi ideig marad az új forgalmi rend, illetve, hogy a főváros számításai szerint mennyien használják az új kerékpársávokat, de válaszokat nem kapott.

Úgy tűnik, marad a fővárosi araszolgatás, a balesetveszély és a többnyire üres biciklisáv.

Újabb megrázó részletek a Pesti úti idősek otthonáról

Az adás további részében arról volt szó, hogy ellátatlanság vezetett a Pesti úti idősotthon egyik lakójának halálához Egy, a Ripostnak nyilatkozó nő szerint férjét nem gondozták megfelelően az intézményben, rühes lett, nyugtatókkal kezelték, pedig nem volt pszichés problémája. Az asszony arról is beszámolt, hogy már a járvány előtt elképesztő állapotok voltak az intézményben, orvossal nem tudott beszélni, a férjét nagyon rossz állapotban szállították kórházba.

Nyitás Budapesten

Hétfő óta látogathatóak a teraszok a játszóterek és a kerthelyiségek is Budapesten, sőt az állatkert is megnyitotta a kapuit.

Márki-Zay: Gajda Péternek le kellene mondania

A kispesti korrupciós botrányba keveredett, Gajda Péter lemondását és az MSZP-ből való kizárását követeli Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Péter Facebookon közzétett videójában azt mondja: abszurd és rossz választás volt a szocialista polgármester jelölése a főváros összeférhetetlenséget és vagyon nyilatkozatokat vizsgáló bizottság elnöki posztjára.

Teljes adás:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ:

Több autós szervezet is tiltakozik az ideiglenes kerékpársávok ellen Budapesten

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!