2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Több autós szervezet is tiltakozik az ideiglenes kerékpársávok ellen Budapesten

Mélygarázsok és parkolóházak építésével lehetne a fővárosban megoldani a kerékpáros közlekedés problémáját - erről a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke beszélt a Hír Tv-nek. Kovács Kázmér szerint így lehetne megszüntetni a forgalmas budapesti utakon a parkolósávokat, amelyekből létre lehetne hozni kerékpársávokat. A kormány pedig konkrét tervet vár a főpolgármestertől arra, hogyan lehet új egyensúlyt teremteni az autós, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés között.

Az Üllői út, a Villányi út, és a Nagykörút. Mindhárom fontos fővárosi útvonal, ahol rendszeresek a torlódások, a dugók. Karácsony Gergely döntésével azonban szinte mindenhol elvettek egy teljes sávot az autósok elől, tovább szűkítve ezzel az amúgy is túlterhelt útszakaszokat.

Az újonnan felfestett kerékpársávok azoknak az életét is megnehezítik, akik például árut szállítanak. Ők a parkolóhely hiányában kénytelenek a biciklisávon megállni a rakodás idejére. Ezzel azonban akadályozzák a forgalmat, és veszélynek teszik ki a kerékpárosokat is, mivel nekik így a többi autó közé kell hajtaniuk. Lovas Károly Róbert közlekedési szakértő szerint különösen a gyakorlatlan biciklisekre nézve veszélyes a felfestett kerékpársáv.

Biciklisek viszont alig használják a kerékpár sávot.

Szombaton a főpolgármester-helyettes elismerte a HírTV kérdésére, hogy a Karácsony Gergely által ideiglenesnek nevezett biciklisávok lehet véglegesek lesznek. Dorosz Dávid azt mondta: szeptemberig tesztüzem van.

Az új biciklisávok ellen több szervezet, így az Országos Taxis Szövetség és a Magyar Autóklub is tiltakozik. Utóbbi jogi bizottságának elnöke a HírTV-nek azt mondta: úgy kellene az intézkedéseket meghozni, hogy azok ne járjanak a gépkocsiközlekedés ellehetetlenítésével.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pedig még csütörtökön azt mondta az Infórádióban: Karácsony Gergely lassan átesik a ló túloldalára, autóval közlekedni ugyanis nem deviancia.

A témával ma este 20 óra 30 perctől részletesen foglalkozik a Budapesti srácok című műsorunk következő adása.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!