2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A Niedermüller teremtette közlekedési káosz

  • Budapesti srácok: A Niedermüller teremtette közlekedési káosz

Akik manapság olyan bátrak, hogy autóval hajtanak be Erzsébetvárosba, nem könnyen keverednek ki onnan. Nem is csoda, ha finoman szólva nem értenek egyet az új forgalmi renddel.

A Niedermüller Péter vezette kerületben ugyanis radikális változtatások történtek. Bezárt utcák, megfordított forgalom, ez az új módi.

Vattamány Zsolt, a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője beszélt a megszüntetett parkolóhelyekről, az elterelésekről, új menetirányokról és a logikusnak nem nevezhető új forgalmi rendről.

„Azt gondoljuk, hogy többszörösére nőtt a károsanyag-kibocsátás Belső-Erzsébetvárosban ennek a dilettáns intézkedésnek a hatására.”

- fogalmazott Vattamány Zsolt, a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője.

„Ami most látható és tapasztalható, hogy körbe-körbe járnak az autók, mindenféle koncepció nélkül.”

- mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

„Nem volt kellően előkészítve ez a változtatás és párhuzamosan nem lett volna szabad a körúton a kerékpársávok ily módon történő bevezetésével, az elkerülő útvonalaknak viszont a radikális megszüntetésével együtt, ezt a két intézkedést megvalósítani.”

- jegyezte meg Kovács Kázmér ügyvéd, az Autóklub Jogi Bizottságának elnöke.

A Rózsa utcai idősotthonban is áll a bál a vírus miatt. Egy neve elhallgatását kérő, a Hír TV-nek nyilatkozó, ottani dolgozó szerint a Pesti úti Idősek Otthonában sem volt annyira rossz a helyzet, mint náluk.

A fővárosi fenntartású otthon dolgozója azt nyilatkozta, hogy már a járvány megjelenése előtt is áldatlan állapotok uralkodtak az intézményben.

A Hír TV információja szerint az ott dolgozó személyt elbocsátották állásából, mert beszámolt az intézményben tapasztaltakról.

Futó Barnabás ügyvéd úgy gondolja, hasonló okok, mint például a nem megfelelő ellátás vezethettek a halálesetek ilyen magas számához, mely arányait tekintve még a Pesti úti Idősek Otthonáét is meghaladta.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője mutatta meg a Budapesti srácok stábjának, hogyan is néz ki a babazászló, illetve mit is jelképez pontosan. Egyes kerületek ugyanis csatlakoztak a kezdeményezéshez és kitűzték az önkormányzat épületére. Más kerületek ezzel szemben szivárványos zászlót tűztek ki és még megfontolják, hogy kitegyék-e egyáltalán a babazászlót, ami a kívánt gyermekek születését jelképezi.

A gyermekvállalás értékével kapcsolatban tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Káosz Erzsébetvárosban

Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Ujváry András: Egyre több önkormányzat tűzi ki épületére a babazászlót

Címlap: Milyen környezetben nevelkedjenek a mai óvodások?

Elbocsátották a Rózsa utcai idősotthon dolgozóját

Tagad Karácsony Gergely a Rózsa utcai idősek otthonával kapcsolatban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!