2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Budapesti srácok: A Niedermüller teremtette közlekedési káosz

Hír TV

2020. augusztus 30., vasárnap 19:55

Akik manapság olyan bátrak, hogy autóval hajtanak be Erzsébetvárosba, nem könnyen keverednek ki onnan. Nem is csoda, ha finoman szólva nem értenek egyet az új forgalmi renddel.

A Niedermüller Péter vezette kerületben ugyanis radikális változtatások történtek. Bezárt utcák, megfordított forgalom, ez az új módi.

Vattamány Zsolt, a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője beszélt a megszüntetett parkolóhelyekről, az elterelésekről, új menetirányokról és a logikusnak nem nevezhető új forgalmi rendről.

„Azt gondoljuk, hogy többszörösére nőtt a károsanyag-kibocsátás Belső-Erzsébetvárosban ennek a dilettáns intézkedésnek a hatására.”

- fogalmazott Vattamány Zsolt, a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője.

„Ami most látható és tapasztalható, hogy körbe-körbe járnak az autók, mindenféle koncepció nélkül.”

- mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

„Nem volt kellően előkészítve ez a változtatás és párhuzamosan nem lett volna szabad a körúton a kerékpársávok ily módon történő bevezetésével, az elkerülő útvonalaknak viszont a radikális megszüntetésével együtt, ezt a két intézkedést megvalósítani.”

- jegyezte meg Kovács Kázmér ügyvéd, az Autóklub Jogi Bizottságának elnöke.

A Rózsa utcai idősotthonban is áll a bál a vírus miatt. Egy neve elhallgatását kérő, a Hír TV-nek nyilatkozó, ottani dolgozó szerint a Pesti úti Idősek Otthonában sem volt annyira rossz a helyzet, mint náluk.

A fővárosi fenntartású otthon dolgozója azt nyilatkozta, hogy már a járvány megjelenése előtt is áldatlan állapotok uralkodtak az intézményben.

A Hír TV információja szerint az ott dolgozó személyt elbocsátották állásából, mert beszámolt az intézményben tapasztaltakról.

Futó Barnabás ügyvéd úgy gondolja, hasonló okok, mint például a nem megfelelő ellátás vezethettek a halálesetek ilyen magas számához, mely arányait tekintve még a Pesti úti Idősek Otthonáét is meghaladta.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője mutatta meg a Budapesti srácok stábjának, hogyan is néz ki a babazászló, illetve mit is jelképez pontosan. Egyes kerületek ugyanis csatlakoztak a kezdeményezéshez és kitűzték az önkormányzat épületére. Más kerületek ezzel szemben szivárványos zászlót tűztek ki és még megfontolják, hogy kitegyék-e egyáltalán a babazászlót, ami a kívánt gyermekek születését jelképezi.

A gyermekvállalás értékével kapcsolatban tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Káosz Erzsébetvárosban

Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Ujváry András: Egyre több önkormányzat tűzi ki épületére a babazászlót

Címlap: Milyen környezetben nevelkedjenek a mai óvodások?

Elbocsátották a Rózsa utcai idősotthon dolgozóját

Tagad Karácsony Gergely a Rózsa utcai idősek otthonával kapcsolatban

Hír TV