2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Kiszervezte a parkolási bírságok behajtását Niedermüllerék önkormányzata, az üzletet a Kupper András érdekeltségébe tartozó cég kapta meg – tudta meg az Origo.

  • Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Százmilliós pénznyelőt épít Gyurcsány embere, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester – adta hírül az Origo. Mint írták, a baloldali városvezetés június 26-án döntött arról, hogy a kerület parkolási kintlévőségeit eladja egy külsős cégnek, akik behajtják a tartozásokat. A VII. kerületnek összesen 750 millió forint behajtatlan követelése jött össze parkolási büntetésekből.

Az üzletet a Kupper András érdekeltségébe tartozó cég kapta meg. A parkolócég azt vállalta, hogy a behajtott összeg 30 százalékát utólag kifizeti az önkormányzatnak. Egy nagy magyarországi bank vezető munkatársa azonban azt mondta az Origonak, hogy az ilyen jellegű – például parkolási – adósságokat nem éri meg eladni, olcsón pláne nem. A portál értesülései szerint ugyanis a parkolási büntetések kifizetésének a morálja jelentősen jobb a 30 százalékos aránynál: a bírságok 75 százalékát az autósok felszólítás nélkül is befizetik, a fennmaradó 25 százaléknak pedig újabb 70-80 százaléka legkésőbb egy ügyvédi felszólítás után fizet.

Nincs tehát érthető magyarázat arra, hogy a kerület DK-s vezetése miért egy gyanús hátterű parkolócégnek adta át a tartozásokat, miért nem egy profi behajtócégnek, vagy éppenséggel miért nem végzi el a behajtást az önkormányzati vagyonkezelő? A törvényes adóbehajtás ugyanis pusztán levelezésből áll.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!