2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Soroló

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Kiszervezte a parkolási bírságok behajtását Niedermüllerék önkormányzata, az üzletet a Kupper András érdekeltségébe tartozó cég kapta meg – tudta meg az Origo.

  • Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Százmilliós pénznyelőt épít Gyurcsány embere, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester – adta hírül az Origo. Mint írták, a baloldali városvezetés június 26-án döntött arról, hogy a kerület parkolási kintlévőségeit eladja egy külsős cégnek, akik behajtják a tartozásokat. A VII. kerületnek összesen 750 millió forint behajtatlan követelése jött össze parkolási büntetésekből.

Az üzletet a Kupper András érdekeltségébe tartozó cég kapta meg. A parkolócég azt vállalta, hogy a behajtott összeg 30 százalékát utólag kifizeti az önkormányzatnak. Egy nagy magyarországi bank vezető munkatársa azonban azt mondta az Origonak, hogy az ilyen jellegű – például parkolási – adósságokat nem éri meg eladni, olcsón pláne nem. A portál értesülései szerint ugyanis a parkolási büntetések kifizetésének a morálja jelentősen jobb a 30 százalékos aránynál: a bírságok 75 százalékát az autósok felszólítás nélkül is befizetik, a fennmaradó 25 százaléknak pedig újabb 70-80 százaléka legkésőbb egy ügyvédi felszólítás után fizet.

Nincs tehát érthető magyarázat arra, hogy a kerület DK-s vezetése miért egy gyanús hátterű parkolócégnek adta át a tartozásokat, miért nem egy profi behajtócégnek, vagy éppenséggel miért nem végzi el a behajtást az önkormányzati vagyonkezelő? A törvényes adóbehajtás ugyanis pusztán levelezésből áll.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meglepetés a gyerekeknek

Meglepetés a gyerekeknek

Különleges programot szerveztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházában a beteg gyermekeknek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!