2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Elbocsátották a Rózsa utcai idősotthon dolgozóját

Elbocsátották azt az alkalmazottat, aki híradónknak beszámolt arról, hogy a fővárosi fenntartású Rózsa utcai idősotthonban a lakók harminc százaléka elhunyt a koronavírusban. A férfi pár nappal ezelőtt a Hír Tv-nek nyilatkozott, elmondta hogy az intézmény már a járvány megjelenése előtt is létszámhiánnyal küzdött, később pedig fertőzött és képzettség nélküli dolgozók ápolták az időseket. Hozzátette, nem tud arról, hogy a főpolgármester ellátogatott volna az idős otthonba, és arról is beszélt, hogy a főváros részéről nem történt érdemi intézkedés a járvány megelőzésére az elmúlt hónapokban.

  • Elbocsátották a Rózsa utcai idősotthon dolgozóját

A Rózsa utcai idősotthonban rosszabb volt a helyzet a koronavírus-járvány alatt, mint a Pesti úton - erről beszélt a Hír TV-nek egy neve elhallgatását kérő alkalmazott. A fővárosi fenntartású otthon dolgozója azt mondta, hogy az intézmény már a járvány megjelenése előtt is létszámhiánnyal küzdött, később pedig fertőzött és képzettség nélküli dolgozók ápolták az időseket.

A munkatárs elmondta: a körülbelül száz lakó harminc százaléka hunyt el a járvány következtében, ez pedig magasabb halálozási arány, mint a Pesti úti intézményben.

Az intézmény dolgozója azt mondta: nem tud arról, hogy a főpolgármester, vagy helyettesei ellátogattak volna a járvány idején az intézménybe, és az elmúlt hónapokban sem történt a főváros részéről semmilyen intézkedés.

Információnk szerint az időotthon dolgozóját elbocsátották az idősotthonból, mert beszámolt az intézményben tapasztaltakról.

Karácsony Gergely kedden a Hír TV-nek tagadta az intézmény munkatársának állításait. A főpolgármester szerint jóval kevesebben haltak meg, mint amit a férfi állított, a munkaerőhiányra azonban nem reagált.

A híradónk által megkérdezett ügyvéd úgy tudja, a Rózsa utcai otthon ügyében még nem indult büntetőeljárás, de az ügy nagyon hasonlít ahhoz, ami a Pesti úti intézményben volt tapasztalható. Futó Barnabás arról számolt be, ha a hozzátartozók lépni kívánnak, feljelentést kell tenniük, ekkor indíthat eljárást a Nemzeti Nyomozóiroda.

Az ügyvéd hozzátette, a fenntartónak pótolnia kellett volna a szakembereket az otthonban, ha erről nem tud gondoskodni, akkor át tudja adni más részére a fenntartói szerepet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Lehet Varga Juditot utálni, de akkor is viszonyulni kell a bántalmazási ügyéhez. Jó lenne, ha Magyarországot Magyar Péter vezetné? Jó fej egyáltalán Magyar Péter? Rossz ez az egész a kormánynak? Fodor Gábor és Kukorelly Endre próbálta meggyőzni egymást a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!