2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A fővárosban az adóemelés az új trend

A Hír TV Budapesti srácok című műsorában többek között azzal foglalkoztak, hogy hogyan alakul Karácsony Gergely politikai pályafutása, de nem mehettek el szó nélkül amellett sem, hogy több baloldali kerület is most akar adót emelni.

  • Budapesti srácok: A fővárosban az adóemelés az új trend

Úgy tűnik, hogy a fővárosban az adóemelés az új trend. A műsorban felidézték, hogy az ellenzéki vezetésű budapesti kerületek polgármesterei a közösségi oldalaikon próbálták magyarázni az adóemelések terveit. A nagy baloldali taktika úgy tűnik az, hogyha fogy a pénz, akkor adót kell emelni.

Kiderült többek között, hogy Óbuda DK-s vezetője is új terheket kíván róni a lakosságra. Puskás Péter, a III. kerületi Fidesz frakcióvezetője szerint ez a döntés beleillik abba a sorba, ami éve eleje óta zajlik, és ez nem szól másról, mint arról, hogy megsarcolják a III. kerületi lakosságot és a cégeket. Most épp a garázsokat akarják megadóztatni, a Covid-járvány második hullámának kellős közepén – hangzott el.

Baranyi Krisztina, Ferencváros első embere is adót kívánt emelni, de ezt a kormány nem hagyta. De nem is lenne oka rá, hiszen 9 milliárdos plusszal vette át az új ellenzéki vezetés a kerületet, most mégis újabb forintokat szednének be a lakosoktól építményadó címén – erre Gyurákovics Andrea, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet. Gyurákovics Andrea mind ehhez azt is hozzátette, hogy erről nem történt előzetes egyeztetés.

De erre a kormány gyorsan reagált, és megálljt parancsolt az adóemelési kedvnek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról beszélt a műsor stábjának, hogy 2008-ban már megtapasztaltuk, hogy milyen, amikor az ellenzékiek nehéz gazdasági helyzet idején a megszorítások és az adóemelések eszközéhez nyúlnak. Ennek 12 éve az lett az eredménye, hogy 12 százalékra nőtt idehaza a munkanélküliség – emlékeztetett az államtitkár.

Majd hozzátette, hogy

az adóstop biztosítja azt többek között ezekben a nehéz időkben, hogy a vállalkozások és munkahelyek fennmaradjanak.

Ugyanakkor Erzsébetvárosban kötik az ebet a karóhoz,

Niedermüller Péter ugyanis kijelentette, hogy ők meghozták a szükséges döntéseket, igenis emelik az adókat január elsejével. De igaz ez Újbudára is, ahol a Gyurcsány-párti polgármester, László Imre sem tett le teljesen a lakosság sarcolásáról.

A műsor hátralévő részében szó esett még Karácsony Gergely politikai ambícióiról is, és az egyre inkább dagadó botrányos BKV-tenderről is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!