2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A főváros vezetése a problémák orvoslása helyett inkább ragasztót fogott

Stábunk ezúttal annak járt utána, hogy a nagy panaszkodásban mire jutott mégis sok 10 millió forint a főváros költségvetéséből.

  • Budapesti srácok: A főváros vezetése a problémák orvoslása helyett inkább ragasztót fogott

Karácsony Gergely főpolgármester ősszel, a koronavírus-járvány második hullámának kezdetén arról beszélt, hogy szerinte a kormány elveszi a főváros pénzét, utána pedig kikényszeríti, hogy a városvezetés megszorításokat vezessen be. Karácsony nem is tétovázott, bejelentette: Budapest meghúzza a nadrágszíjat.

Budapest vezetése bécsi mintára öt, városüzemeltetéssel foglalkozó céget összevont. A Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF, a Főtáv és a Budapesti Városüzemeltetési Holding a jövőben egy közös közműcéggé olvad össze. Hogy mikor? Azt még nem tudni? Hogy miért? Az érv továbbra is a megszorítások, és az indokolatlan vezetői pozíciók megszüntetése.  

Pár hónap leforgása alatt azonban változott a helyzet. Úgy tűnik, az igazgatók és az felügyelőbizottsági tagok helyett a dolgozókon kezdték a spórolást.

A kéményseprők most nem jártak szerencsével: szerdán már csoportos létszámleépítést jelentett be a Főkétűsz. Tüttő Kata a magyarázattal sem maradt el: a szocialista politikus úgy véli az elmúlt egy év rossz hatással volt a főváros adóbevételeire, és szerinte a kormány is úgy döntött, hogy az önkormányzatok fizessék meg ennek a válságnak az árát.

Igazából teljes a kétségbeesés, senki nem tudja, hogy mi lesz velünk, mindenki egyéni módon próbál boldogulni, semmilyen lehetőséget nem kínált fel senki

– mondta el stábunknak egy Főkétűsz-dolgozó.

Nézzük, mire jutott mégis pénz a főváros költségvetéséből?

Plakátok földön, vízen, levegőben: Budapest vezetése a problémák orvoslása helyett inkább ragasztót fogott, és szőnyeg - azaz plakát - alá söpörte a gondokat. Az ellenzéki kampány pár héttel ezelőtt kezdődött, a fővárosban lépten nyomon ilyen plakátokat látni.

A kettős mérce úgy tűnik most is működik: ha közpénzen kell a kormány intézkedéseit kritizálni, akkor arra jut forrás a fővárosban. Na, de ki ne akarná, hogy jusson pénz kukákra, ki ne akarná, hogy fessenek új zebrákat, és ki ne akarná, hogy az elküldött dolgozóknak legyen munkája?

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!