2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Szórja a pénzt a főváros, miközben pénzhiányra hivatkozva siránkozik

2021. január 18., hétfő 18:51

Köztéri, fizetett plakátokon járatja le a kormányt a főváros. Ellenzéki vezetésű kerületekben helyeznek ki hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy nehéz anyagi helyzetben vannak és ennek a kormány az oka. A Fidesz szerint azonban: amíg Karácsony Gergely a pénzhiány miatt siránkozik, közben szórja a budapestiek pénzét. Például a mostani plakátkampány is több, mint 20 millió forint. De a főváros késlekedés miatt kerül ötmilliárddal többe a Lánchíd felújítása és egy elszúrt reklámtender miatt pedig évi 1,7 milliárd forint veszteség éri a BKV-t.

Hamarosan minden ellenzéki vezetésű kerületben láthatóak lesznek ilyen fizetett, köztéri plakátok, amelyeken burkoltan a kormányt okolják a pénzügyi nehézségeikért. Ferencváros balliberális polgármestere például beruházások elmaradásáról beszélt egy ellenzéki sajtótájékoztatón. A főpolgármester pedig arról beszélt, hogy a közszolgáltatások a kerület pénzhiánya miatt veszélybe kerülhetnek. A fizetett köztéri plakátkampánnyal erre hívják fel a figyelmet.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint viszont hiába

a Karácsony Gergely által hangoztatott ínséges idők, a kormányellenes plakátkampányra mégiscsak van 22 millió forint, ahogy az elhibázott és gyanús beruházásokra is.

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint a fővárosnak van pénze, csak azt Karácsony Gergely elszórja.

Ráadásul Karácsonyék úgy panaszkodnak, hogy közben milliárdokat hagynak veszni.

A Világgazdaság azt írja, ((grafika)) hogy több mint egy év után ismét napirendre került a budapesti tömegközlekedés reklámhelyeinek kiszervezése. A főváros korábban ezt megakadályozta, most viszont már belemenne, hogy egy francia hátterű cég ajánlata nyerjen, csakhogy őket a világjárvány miatt már nem érdekli a koncesszió. Ezzel évente csaknem 1,7 milliárd forintot veszít a BKV.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Városvezetés helyett plakátoltatnak a DK-s polgármesterek

x
Rendkívüli hír