2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 22:50

Kék hírek

Karóval ütött agyon egy kutyát

A Bajai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki 2021. március 17-én a gondjára bízott kutyát egy lakatlan bácsalmási ingatlanhoz vitte, majd ott egy karóval agyonütötte.

  • Karóval ütött agyon egy kutyát

A vád szerint a vádlott az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Az állatot azonban mégsem akarta megtartani, ezért 2021. március 17-én a déli órákban az ebet egy lakatlan, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte.

A vádlott a kötéllel pórázon tartott állat fejét egy fa karóval szándékosan olyan erővel ütötte meg, hogy a kutya attól elpusztult. Ezután a vádlott az állatot hátrahagyva távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta a vádlottat távozni az ingatlanról, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

A Bajai Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat 2021. június 7-én állította bíróság elé állatkínzás vétsége miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 80 nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, valamint az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi közlemény és kép az alábbiakban érhetők el.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!