2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Gyomorforgató dolgokat tett a volt jobbikos politikus, vádat emeltek ellene

A Békés Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett minősített szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette, 6 rendbeli, részben készítéssel, részben tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntette, valamint 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 68 éves gyulai férfi ellen, aki kiskorú tanítványait molesztálta.

  • Gyomorforgató dolgokat tett a volt jobbikos politikus, vádat emeltek ellene

A vádirati tényállás szerint a férfi az 1980-as évek végétől karateedzőként tevékenykedett Gyulán, az edzéseket 2010 szeptemberétől a saját lakóházában kialakított edzőteremben tartotta - közölte a Békés Vármegyei Főügyészség. 

A terhelt 1990-től letartóztatásáig több gyermekkorú és fiatalkorú fiú tanítványával

fajtalankodott, illetve közösült, továbbá az edzések alkalmával meztelenül fotózta, videózta őket szeméremsértő módon,

nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából.

A szexuális cselekményeket, illetve a felvételek készítését a terhelt kezdeményezte szexuális indíttatásból edzői tekintélyének, a tanítvány és az edző közötti bizalmi és függelmi viszony felhasználásával, a tanítványok fejlődésére és annak nyomon követésére hivatkozva, egyes sértetteket érzelmileg is manipulálva,

esetenként le is itatta őket. 

A főügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsősorban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül a főügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna. A főügyészség indítványa arra is kiterjed, hogy a bíróság a különleges bánásmódot igénylő sértettek kímélete okán és védelmük érdekében a tárgyalásról a nyilvánosságot zárja ki. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

A Jobbikban politizált 

A karateedzőként dolgozó férforől kiderült, hogy a legutóbbi önkormányzati választáson a Jobbik jelöltje volt Gyula 6-os számú választókerületében, így aktívan részt vett a kampányban.

A Beol.hu a botrány kirobbanása után megszólaltatta Csengeri Lajost, a Jobbik gyulai alapszervezetének elnökét, aki elmondta, a férfi tevékenyen részt vett a párt 2019-es választási kampányában. Azóta azonban kilépett a Jobbikból – emelte ki a portálnak Csengeri, aki elmondása szerint 30-40 éve ismeri a férfit, és ahogy a közvéleményt, őt is megdöbbentette a hír - írta korábban a Magyar Nemzet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Dulakodás közben leszúrtak egy férfit Soroksáron

Dulakodás közben leszúrtak egy férfit Soroksáron

Dulakodás közben leszúrtak egy férfit a főváros XXIII. kerületében, Soroksáron szerdán hajnalban, a férfi a helyszínen életét vesztette, az elkövetőt elfogták a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!