2020. január 27.,
hétfő, Angelika napja

Tükör Gyurcsánynak: 2010-ben a gyerekek után járó adókedvezmény 0 forint volt

Hír TV

2020. január 14., kedd 13:52

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán értekezett arról, milyen szörnyű a magyarok sora, erről pedig Orbán Viktor tehet. Véleménye szerint “az egészségügyi ellátás rosszabb, mint valaha. Oktatási eredményeink siralmasak. Adó- és támogatási rendszerünk nem csökkenti, hanem növeli a jövedelmi különbségeket. Korrupciós indexünk zuhant, a független intézmények romokban hevernek.” A Gyurcsányt a kormányzása alatt se a versenyképesség, se az oktatás, se a bérek nem érdekelték - írja a PestiSrácok.

 

A portál az összesítésében rámutatott, a Gyurcsány által leírtakkal ellentétben a valóság az, hogy pontosan ők voltak azok, akik a csőd szélére sodorták és eladósították Magyarországot, amely így már 2007-ben csődközeli állapotba került, amikor pedig a gazdasági világválságnak még „híre-hamva” sem volt, amivel

több millió embert hoztak kilátástalan helyzetbe és veszélybe sodorták a fiatalok jövőjét is.

A baloldal gazdaságpolitikája miatt az államháztartási hiány 2006-ban elérte a 9,2 százalékot, az ország GDP-arányos államadóssága pedig 2002 és 2010 között 53 százalékról 83 százalékra nőtt. (Ebből az összegből majd négyszer lehetne felépíteni Paks 2-t, vagy minden egyes magyar állampolgárnak ki lehetett volna fizetni 1,5 millió forintot.)

Gyurcsány Ferenc és kormánya

munkanélkülivé tett több 100 ezer embert, és a többieket is megalázó bérekért dolgoztatta.

Gyurcsányék elvették a fiataloktól az akkori otthonteremtési támogatásokat is, ezzel szinte lehetetlenné és nagyon kockázatossá tették számukra az otthonteremtést, valamint megszüntették a családi adókedvezményt és a gyermekesektől elvették a hároméves gyest is.

A fiatalok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel.

Az akkori kormány az idősebb generációk életét is megnehezítette, hiszen elvettek egy havi nyugdíjat a magyar emberektől, valamint sorozatosan emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát.

A magyar családok fizették az EU-ban a fizetésükhöz képest a legdrágább gáz- és villamosenergia-árakat.

A PestiSrácok kiemelte:

Gyurcsány és a baloldal elherdálta és ellopta a nemzeti vagyont.

Ismert: a magyar baloldal kormányzása alatt szétlopták az európai uniós forrásokat, óriási bajban volt a közpénzfelhasználás és csökkent a gazdasági növekedés.

Háromezernél több bezárt iskola, több tízezer elbocsátott pedagógus, megnyírbált bérek, elhibázott oktatáspolitika jellemezte a Gyurcsány-Bajnai kormányt. A PestiSrácok szerint nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez idő alatt lett semmivé a szakmunkásképzés, értéktelenedtek el a megszerzett diplomák.

Az MSZP-kormány idején fizetni kellett a tankönyvért, gyermekétkezésért, na és pontosan nem érdekelte őket, hogy mennyi rászoruló gyermek éhezik.

PestiSrácok