2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Toroczkai László: Számomra nem okoz gondot, hogyha kapálnom kell

Hír TV

2021. április 20., kedd 19:41

Több százezer forintos büntetést szabott ki a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom vezetőire és szimpatizánsaira, mert március 15-én engedély nélkül demonstráltak a kormány járványügyi intézkedései ellen. A párt akkor és most is azt mondja, hogy a járványnak nem csak vesztesei, hanem nyertesei is vannak, utóbbiaknak pedig fizetniük kellene. A Magyarország élőben extra vendége Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke volt.

 

- Befizették már a büntetést - kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

- Nem fizettük be, annál is inkább, hogy fellebbeztünk és arra kértünk mindenkit, aki részt vett ezen a tüntetésen, hogy fellebbezzen. Keressük azokat a jogi lépéseket, hogy minél kevesebb büntetést kelljen majd befizetni. (…) Szolidaritást vállaltunk a résztvevőkkel is. Azért nem állunk túl jól, mert borzasztóan megmért minket a hatalom. Csak a szervezők négymillió forintot én meg ugye másfél millió forint büntetést kaptam – mondta Toroczkai László.

Hozzátette, amennyiben közmunkában dolgozná le a büntetését, a polgármesteri teendőit nem tudná elvégezni annak ellenére, hogy nem okozna neki gondot a kapálás.

Hír TV