2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Párttársát védi Karácsony Gergely

Letagadta Híradónk kérdésére Karácsony Gergely, hogy múlt héten párttársa Szabó Tímea azért támadta volna a kormányt, amiért az egészségügyi maszkokat biztosított a határon túli magyarok számára a járványügyi védekezéshez. A főpolgármester szerint félreértették a Párbeszéd társelnökének mondatait, mert nem fejezhette be felszólalását az azt követő ováció miatt.

  • Párttársát védi Karácsony Gergely

Karácsony Gergelyt főpolgármesterré választása óta rendszeresen meghívják a kormányülésekre, hogy egyeztessenek vele a fővárost is érintő kormányzati döntésekről. Budapest első ember a tanácskozásokat követően rendszeresen azt hangsúlyozza, hogy számára fontos az együttműködés és a jó kapcsolat ápolása az ország vezetésével, mert ez szolgálja az emberek érdekeit.

Karácsony Gergelyt kedden meghívták a parlament népjóléti bizottságának ülésére, ahova párttársával Szabó Tímeával érkezett. A Párbeszéd női társelnök múlt héten az országgyűlésben azért támadta felszólalásában a kormányt, mert az a határon túli magyaroknak is juttatott szájmaszkot, hogy így segítse a járvány elleni védekezésüket.

A Párbeszéd politikusa azt követően az ATV-ben próbálta meg kimagyarázni kirohanását.

Megkérdeztük Karácsony Gergelyt mi a véleménye párttársa kijelentéséről, de a főpolgármester védelmébe vette Szabó Tímeát és azt állította pártjának vezetője nem is támadta a határon túli magyarokat.

Szabó Tímeának 3 nagyszülője is erdélyi származású-ezzel is párttársát igyekezett mentegetni a főpolgármester. Karácsony Gergely azonban arra már nem tért ki, hogy a párbeszéd társelnökét kijelentése miatt több határon túli magyar szervezet is elítélte.

Kapcsolódó anyagok:

Civil kör: Határon túli magyar politikusok is elítélik Szabó Tímea kijelentéseit

Brenzovics László: A humánum ellen hatott Szabó Tímea parlamenti felszólalása

Menczer: Szabó Tímea magyarellenes tevékenységet folytat

Szijjártó Péter: A román nagykövet hisztériát kelt

Troll: Szabó Tímea egy típushiba az ellenzéken belül is

Ismét románnak nevezte az erdélyi magyarokat a Párbeszéd képviselője

Koronavírus – Falus Ferenc lebuktatta a hazudozó libsiket: nem magas a halálozási arány Magyarországon

Bölöni László üzenete Szabó Tímeának: Mi, erdélyiek és székelyek nem felejtünk!

Gulyás: Szabó Tímea felszólalása hungarofób és xenofób volt

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!