2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Magyarország élőben

Palkovics Imre: Az Európai Szakszervezeti Szövetség kivetné magából a jobboldallal szimpatizálókat

Magyar szakszervezeti vezetőknek tartottak választási felkészítőt az Európai Szakszervezeti Szövetség képviselői. A Munkástanácsok noha tagja a nemzetközi szervezetnek, nem kapott meghívót - mondta a konföderáció elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Palkovics Imre úgy tudja, az áprilisi budapesti tréningen csak azokat az érdekvédőket hívták meg, akik a baloldallal szimpatizálnak. A Munkástanácsok elnöke információja szerin a megbeszélésen szó volt arról is, hogy a szakszervezeteknek meg kell győzniük a tagságot, hogy májusban ne szavazzanak a jobboldali pártokra.

  • Palkovics Imre: Az Európai Szakszervezeti Szövetség kivetné magából a jobboldallal szimpatizálókat

Az Európai Szakszervezeti Szövetség nemrégen megtartott tanácskozásán a többi között elhangzott, meg kell akadályozni, hogy a munkásság körében is teret nyerjen az úgynevezett populista politika, és ki kell zárni a mozgalomból azokat a tagokat és szervezeteket, amelyek szimpatizálnak a populista politikai erőkkel – mondta Velkovics Vilmos kérdésre a szakszervezeti vezető. 

Vita zajlik politikai és társadalmi szinten is, Európában és világszerte a bevándorlásról. Az Európai Szakszervezeti Szövetség a kezdetek óta támogatta a bevándorlást, ugyanakkor 2015-ig nem volt tömeges bevándorlás. Voltak ugyan migráns munkavállalók, de létszámuk elenyésző volt – magyarázta Palkovics.

Most viszont, hogy tömegesé vált a bevándorlás, ez már nem ugyanaz a megközelítés. Azt a kérdést ugyanis nem vetik föl ezeken a vitafórumokon, hogy a kiszolgáltatott, jogtalan, nyelveket és szakmát nem ismerő tömegek munkaerőpiaci megjelenése vajon erősítik-e az európai munkavállalók alkupozícióit vagy netán csökkentik – mutatott rá a szakszervezeti vezető.

Szép dolog a szolidaritás és ezt nem is szabad föladni, ugyanakkor Palkovics Imre szerint megérne egy vitát, hogy továbbra is ilyen formában kell-e működnie. 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak közműépítés közben Komáromban csütörtök délben, a hatástalanítás idejére kétszáz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
35 éves a FIDESZ

35 éves a FIDESZ

35 éve alakult meg a FIDESZ - az évfordulón Orbán Viktor a közösségi oldalán osztott meg egy fotót, amely mellé azt írta, idézem: Nekünk Magyarország az első!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!