2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Orbán Viktor: Abszurd, hogy az ellenzékiek rám dühösek

Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben, hogy az EP-választáson a magyarok világosan kimondták, változást szeretnének Brüsszelben. A DK és a Jobbik úgy értékelt, hogy a kormánynak nem sikerült elérnie célját, az MSZP pedig ellenzéki összefogásra szólított fel a kormányfő felszólalására reagálva. A kormányfő abszurdnak ítélte, hogy az ellenzékiek rá dühösek, amiért nem kaptak elegendő szavazatot az európai parlamenti választáson.

  • Orbán Viktor: Abszurd, hogy az ellenzékiek rám dühösek

DK: A kormány nem érte el a kitűzött célját az EP-választáson

Gyurcsány Ferenc (DK) úgy értékelt, a kormány nem érte el azt a kitűzött célját az EP-választáson, hogy többségbe kerüljenek a bevándorlásellenesek Európában.

Rögzítette: Európa és Magyarország meghatározó politikusai között nincs olyan, aki azt mondja, "nyakló nélkül, ellenőrzés nélkül, bármilyen feltételekkel nyissuk ki a határokat". Maguk ezt mondják reggel, délben meg este - jegyezte meg.

Hozzátette: az eredmények alapján azok az erők fogják adni a többséget az EP-ben, akik erősebb, együttműködőbb, föderatív Európát akarnak.

"Maguk ezt elbukták", "páriák lesznek Európában". Valóságlátásból megbuktak és megbuktak Európa-politikából - összegzett. Véleménye szerint ennek az ország fogja megfizetni az árát az unió következő költségvetési vitájában.

 A Jobbik is úgy látta, hogy a miniszterelnöknek nem sikerült elérnie célját

 Gyöngyösi Márton (Jobbik) is úgy látta, hogy a miniszterelnöknek nem sikerült elérnie célját, az európai elitcserét, azt viszont sikerült elérnie, hogy Magyarországot nemzetközileg tökéletesen elszigetelje.

Szerinte ha az országtól megvonják az uniós forrásokat, kizárják a schengeni övezetből, az nem a migrációs, hanem Orbán Viktor politikája miatt lesz, ugyanis Európában nem tűrik azt, hogy a jogállamiságnak és a demokráciának fittyet hányva diktatúrát építenek ki.

A jobbikos politikus szerint a kormányfő most arra törekszik, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból, erről pedig őszintén tájékoztatnia kellene a magyar népet.

Az MSZP ellenzéki összefogásra szólít fel

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az EP-választás európai üzenetének azt nevezte: nem sikerült kitörnie a "karaténból" azoknak szélsőjobboldali, populista politikusoknak, "politikusbűnözőknek", akik orosz pénzből akartak olyan rendszert építeni, amilyet Orbán Viktor épített "lopott" uniós forrásokból. Az európai progresszív erők, köztük az Európai Néppárt is, megőrizte azt a többséget, amellyel Európa mehet tovább az együttműködés útján - értékelt.

A voksolás belpolitikai üzenetének az MSZP elnöke azt tartja, hogy a kormánypártoknak nem sikerült megismételniük a tavalyi választási eredményt, nem tudtak kétharmados győzelmet aratni. Mint mondta, a Fidesz 220 településen elvesztette a választást az ellenzékkel szemben, ami reményt ad arra, hogy Magyarországon változást lehessen elérni októberben az önkormányzati választásokon.

Orbán: Tartsák tiszteletben a magyar emberek döntését

"Jól láthatóan semmit sem tanultak" - mondta az ellenzéknek adott rövid viszonválaszában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő abszurdnak ítélte, hogy az ellenzékiek rá dühösek, amiért nem kaptak elegendő szavazatot az európai parlamenti választáson.

Az eredményre utalva azt kérte: "nézzenek a táblára és tartsák tiszteletben a magyar emberek döntését".

Hír TV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!