2019. június 25.,
kedd, Vilmos napja

Menetrend szerint csúsznak a beruházások Szegeden

MTI, Hír TV

2019. január 11., péntek 15:13, frissítve: péntek 16:53

A Fidesz szegedi szervezetének alelnöke szerint rendszeressé vált a beruházások csúszása a Tisza-parti városban.

Tápai Péter az Újszegedi ligetben tartott sajtótájékoztatóján pénteken emlékeztetett arra, hogy nem készült el határidőre a Tisza Lajos körút rekonstrukciója, korábban pedig jelentős csúszás volt a villamosvonalak felújítása során is.

Az Újszegedi liget csaknem egymilliárd forintból megvalósuló felújításának az eredeti határidő szerint októberre kellett volna befejeződnie, de a munkák még jelenleg, a téli fagyban is tartanak - tette hozzá.

Szakmaiatlan, rossz időben történik a kiírás, és ezeknek az összessége eredményezi azt, hogy a városban a csúszások kapcsán mind az itt élők, mind az itt dolgozó vállalkozások szenvednek ettől a késéstől. Ha most itt körülnézünk - szegediként párszor jártam itt, a ligetben - nemigen látom azt az egymilliárd forintot, amit itt elköltöttek – mondta el a HírTV-nek

A politikus szerint a beruházások csúszása nem feltétlenül a kivitelezők hibája. Az egyik okot a szakmaiatlanul és rossz időben kiírt közbeszerzésekben kell keresni - mondta.

Szeged szocialista városvezetése alkalmatlan feladata ellátására, ettől szenvednek a városban élők és a helyi vállalkozások is - közölte az alelnök, aki kifogásolta azt is, hogy az önkormányzat gazdaságfejlesztés helyett látványberuházásokra fordítja a rendelkezésre álló forrásokat.

Az Újszegedi liget rekonstrukciója tavaly februárban kezdődött el 989,57 millió forintos uniós támogatással. A beruházás célja a zöldfelületek megújítása, emellett futópályát, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot építenek, és korszerűsítik a már meglévő sportpályákat. Teljesen felújítják a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyét, az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Korszerűsítik a közvilágítást, új térbútorokat helyeznek ki, rendbe rakják a járdákat, parkolókat és kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítanak ki a fősétányon.