2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Az életre szóló testi és lelki sérülésért jár az életre szóló bélyeg

A jövőben tovább szigorodhatnak majd a pedofilokat sújtó büntetések. Az újabb gyermekvédelmi törvénycsomag részleteiről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt a Mandinernek.

  • Az életre szóló testi és lelki sérülésért jár az életre szóló bélyeg

Kocsis Máté kiemelte, a pedofil bűnelkövetők számára a jövőben nem lesz elévülés, sem feltételes szabadlábra helyezés, és erkölcsi bizonyítványt sem kaphatnak.

Akik életre szóló testi és lelki sérülést okoznak egy gyermeknek, azoknak az állam egy életre szóló bélyeget fog a homlokára ragasztani

- tette hozzá.

A politikus közlése szerint ezentúl azok a gyermekekkel foglalkozó szakemberek is két év szabadségvesztéssel lesznek sújthatók, akik nem jelzik az illetékes szervek felé, hogy egy gyermeket bántalmaznak a környezetükben.

K. Endre esetében sem az volt az első nagy bűn, hogy falazott, – az a második nagy bűn volt – neki jelezni kellett volna a gyermekvédelmi rendszer felé, hogy gyermekek veszélyeztetve vannak. Ha ez a jogszabály érvényben lenne, akkor újra bíróság elé lehetne állítani K. Endrét és számon lehetne kérni

- jegyezte meg.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását + videó

A baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását + videó

A Napi aktuális mai vendége Borbély Ádám, a Fidesz-KDNP zuglói polgármesterjelöltje volt, akivel a következő témákat beszélte át Velkovics Vilmos műsorvezető: elmaradt az ellenzéki előválasztás Zuglóban, a baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását, összefogott zugló szocialista polgármestere ellen a Momentum és a Szikra Mozgalom.
A DK leállítaná az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon + videó

A DK leállítaná az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon + videó

A Napi aktuális vendége Ungár Péter, az LMP első embere volt, aki többek között ezekről a témákról fejtette ki véleményét: a DK leállítaná az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon, ma nincs valós jogkövetkezménye, ha egy gyár szennyezi a környezetet, Magyar Péter szerint Magyarország egyik legellentmondásosabb beruházási iránya az akkumulátorgyárak építése.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!