2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Megjelentek a migránsok a szerb-magyar határon

Hír TV

2020. május 17., vasárnap 17:09

Nem tartott sokáig a szünet, máris visszatértek Horgosra és környékére a migránsok. Stábunk ma több afgán csoporttal is találkozott, akik egytől-egyig az Unióba tartanak, papírok nélkül. A többség az éjszaka próbálja meg átlépni a szerb-magyar határt.

Ismét migránsok lakják az egykor szebb napokat is megélt Bácska birtokot Horgos közelében. A koronavírus-járvány miatt az illegális bevándorlók heteken keresztül befogadóközpontokban éltek, ahol a szerb katonaság felelt azért, hogy ott is maradjanak. A bezártságnak azonban néhány napja vége, így a bevándorlók is gyorsan visszatértek a szerb-magyar határszakasz közelébe.

Migránsokat azonban nem csak a Horgos melletti elhagyatott tanyákon, hanem a falu központjában is látni lehet. A koronavírustól ők is tartanak, így maszkot viselnek.

Az általunk megkérdezett migránsok azt mondták, hogy eleget várakoztak már Szerbiában. Azt állítják, mindent megpróbálnak, hogy átszökjenek a határon.

A fokozódó migrációs nyomás miatt a szerb-horvát határhoz rendelte a hadsereget a szerb államfő. Aleksandar Vucic azt várja katonaságtól, hogy óvja a helyi lakosság biztonságát és vagyonát a bevándorlóktól.

Hír TV