2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Belföld

Marine Le Pen: Az EU célja a totális irányítás

A nemzetállamok állnak nyerésre a globalista erőkkel vívott csatában, hiszen soha egyetlen nép sem fogadja el, hogy elveszítse az önrendelkezési jogát – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés párt vezetője, aki kedden Orbán Viktor miniszterelnökhöz látogatott Budapestre. A politikus asszony szerint a cél mindenekelőtt az, hogy az európai patrióta vezetők összefogjanak.

– Orbán Viktor a Fidesz, ön pedig a Nemzeti Tömörülés nevében írta alá a nyáron azt a közös nyilatkozatot, amelyben tizenhat európai jobboldali párt kiállt az EU eszméje mellett, de elutasította az európai szuperállamot. Milyen jövője lesz ennek a jobboldali együttműködésnek? Alakul-e közös pártcsalád?

– Azt láthatjuk, hogy az Európai Bizottság egyre agresszívebb magatartást képvisel, fenyegető és zsaroló hangokat üt meg, amelyek elfogadhatatlanok egy szuverenista nemzet számára. Remélem, hogy a nyáron aláírt, jobboldali pártok közötti megállapodás után tovább erősödik majd az együttműködés. Fontos látni, hogy ez a kooperáció azoknak a szuverenista, nemzeti erőknek az összefogása, amelyek közös csoportként, együtt tudnak reagálni a fent említett magatartásra. Lehet ebből akár egy párt is, de a cél mindenekelőtt az, hogy a patrióta vezetőkkel összefogjunk. Ez az összefogás egy igazi forradalom lenne az Európai Parlamentben.

– Ön a magyar miniszterelnökkel együtt az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepcióját képviseli. A globalista erők mélyebb uniós integrációt szorgalmaznak. Ki áll nyerésre ebben a csatában?

– A nemzetek, a nemzetállamok. Azért, mert sokan vannak, és mert a szabadság ideológiája mentén születtek meg. Azért, mert soha egyetlen nép sem fogadja el, hogy elveszítse az önrendelkezési jogát. Soha nem fogadják el az európai állampolgárságot, az olyan politikát, amely árt nekik – például a biztonság kérdésében – vagy amely megakadályozza a gyarapodásukat. Meg vagyok győződve arról, hogy ahogy minden birodalom, az európai birodalom is veszíteni fog ebben a csatában.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!