2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Magyar Nemzet: Szivárognak a parkolási pénzek Ferencvárosban is

Közpénzek kitalicskázására adhatott lehetőséget a ferencvárosi parkolási szoftver üzemeltetéséért kiírt, majd a hatóság által megsemmisített közbeszerzési eljárás – állítja a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakció. Gyurákovics Andrea frakcióvezető a Magyar Nemzetnek elmondta: májusban lejárt a korábbi céggel a szerződés, azóta nem tudják, hogy ki üzemelteti a szoftvert. Ráadásul az új közbeszerzési eljárást a hatóság semmisé nyilvánította, és kétmillió forintra megbüntette önkormányzatot.

  • Magyar Nemzet: Szivárognak a parkolási pénzek Ferencvárosban is

– Mintha egymásról másolnák a parkolási szerződéseket Zuglóban, Erzsébetvárosban és Ferencvárosban. A parkolást tárgyaló testületi ülésen Baranyi Krisztina polgármester azzal indokolta Kupper András cégének szerződtetését, hogy ő csak a „kicsi tolvaj” a parkolással foglalkozó cégek között – emlékezett vissza Gyurákovics Andrea. A frakcióvezető azt is felemlegette, hogy Baranyi Krisztina és jobbkeze, a Magyar Kétfarkú Kutya párt által delegált Döme Zsuzsanna alpolgármester folyamatosan a fideszes közbeszerzéseket támadja. Ilyen ügy volt a ferencvárosi utak kátyúzása.

Folyamatosan azzal támadták a korábbi fideszes vezetést, hogy ellopta a pénzt. Erre a feladatra bruttó százharmincmillió forintért kötöttünk szerződést egy teljes évre, Baranyi ez év utolsó negyedévére 52 millió forint plusz áfa összegű keretszerződést kötött. Ez az összeg jócskán felülmúlja a korábbi árat

– mondta el a Magyar Nemzetnek Gyurákovics Andrea.

A Magyar Kétfarkú Kutya párt nemcsak Ferencvárosban vádolja lopással a fideszes közbeszerzési eljárásokat, hanem Hegyvidéken is. A párt elnöke, Kovács Gergely vehemensen támadja a XII. kerület eljárásait, ahol egyetlen közbeszerzés sem zajlott le törvénytelenül. Ezzel szemben

a Közbeszerzési Hatóság a baloldali vezetésű Józsefvárosban és Ferencvárosban sorra semmisíti meg a szabálytalan eljárásokat.

Gyurákovics Andrea arra is emlékeztetett, hogy a választási kampányban Pataki Márton, Baranyi Krisztina egykori párttársa azt mondta: „A 2019-es önkormányzati választást nem szabad félvállról venni, minden fontos önkormányzati pozíciót el kell foglalni, és az önkormányzat minden erőforrását a kormány elleni küzdelemre kell felhasználni.”

Ma Pataki az önkormányzat vagyongazdálkodási cégét (FEV IX. Zrt.) vezeti, amely alá a parkolás is tartozik.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!