2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Kovács: A terror beköltözött az európai mindennapokba

  • Kovács: A terror beköltözött az európai mindennapokba

Kovács Zoltán az Európai Parlament (EP) székháza előtt tartott szerdán sajtótájékoztatót. Ott volt a Magyarországról Brüsszelbe érkezett, kisteherautóra szerelt mobil óriásplakát, amelyen Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető képe látható azzal az angol nyelvű felirattal, hogy „Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt azt mondja: »nincs bevándorlási válság«. Ez ostobaság!”.

Miután a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hazaérkezett, a Magyarország élőben vendégeként azt mondta, szerdán estig nem kaptak valós választ arra a belga hatóságoktól, hogy miért szedették le a molinót korábban. Hozzátette: a rendelkezésükre álló formális válaszból azonban az kitűnik ahogy ott hozzáállnak demokráciához és alkalmazzák előszeretettel a kettős mércét. Megjegyezte, 10 nappal a sajtóesemény előtt már meg kellett kérni az engedélyeket, hogy megtarthassák azt.

A sajtótájékoztatót követően az államtitkár háttérbeszélgetést tartott brüsszeli újságírókkal, amelyen beszélt az ENSZ migrációs csomagjának elfogadásáról is, és azon véleményének adott hangot, hogy a világszervezet ugyanazokat a hibákat követi el, mint az Európai Unió az elmúlt három évben.

A Hír TV-ben ezzel kapcsolatban elárulta, azért is fontosak ezek az események, mert kialakulóban van egy, a korábbiaktól eltérő nexus az újságírókkal, „amiben sikerült túllépni a sztereotípiákon.”

Kovács sajnálatát fejezte ki, hogy a hazai ellenzék botrányos viselkedése miatt a sajtó attól lesz hangos, hogy „néhány tucat, magáról megfeledkezett, társadalmi támogatottsággal nem bíró ember” így viselkedett a parlamentben szerdán.

A strassbourgi támadásokra vonatkozó műsorvezetői kérdésnél Kovács visszautalt a leszedetett molinóra és úgy fogalmazott stúdiónkban: „a mi plakátunk arra mutat rá, hogy a napnál világosabb minden európai ember számára, hogy a terror beköltözött az európai mindennapokba.”

Szerinte erre ráerősít még az is, hogy az EP-ben sorra fogadnak el olyan rendelkezéseket, amik továbbgerjesztik a migrációt, holott „józan ésszel is fel lehet mérni azt a veszélyt, amit a migráció jelent, úgy látszik semmit nem tanultak az elmúlt három évből.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!