2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Gulyás: Elmaradnak az augusztus 20-i rendezvények

A kormány a járványveszély miatt döntött arról, hogy idén elmaradnak az augusztus 20-i állami ünnepségek, köztük a tűzijáték és a légiparádé – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A tárcavezető arra is kitért, hogy a nagyobb országok területén tapasztalható, különböző mértékű járványhelyzet miatt a kabinet határozott arról is, hogy az egyes tartományok, régiók alapján akár több pandémiás kategóriába is besorolható egy adott ország a 3 színű – zöld, sárga, vörös – felosztás szerint.

  • Gulyás: Elmaradnak az augusztus 20-i rendezvények

 

"Gulyás Gergely miniszter felidézte, hogy a zeneipar szereplői a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozások enyhítést kérik, ám augusztus 15-ig már biztosan nem változtat a kormány az 500 főt meghaladó zenés-táncos rendezvények tilalmáról."

Július végén tudunk dönteni, hogy lesz-e változás, de több érv szól amellett, hogy ne oldjuk fel a korlátokat – mondta, hozzátéve: a magyar zeneiparban dolgozókat ettől függetlenül támogatni szeretné a kormány.

"Nyitottak vagyunk arra, hogy a járvány miatti veszteségeket enyhítsük." 

– hangsúlyozta.

A miniszter beszámolt arról, hogy a kormány tárgyalta az uniós költségvetésről szóló előterjesztést, illetve az EU Recovery Fund járványügyi csomagját.

"Nagyon eltérő, egymástól távol álló álláspontok vannak a tagállamok között, nem biztos, hogy eredményes lesz a csúcs."

– vélekedett Gulyás Gergely.

Kiemelte: mivel a tagállamok közös hitelt vesznek fel, vagyis „új pénzt teremtünk”, ehhez kapcsolódóan nem lehet feltételeket előírni a felhasználást illetően. Maximum annyit, hogy a gazdaság újraindításra, munkahelyteremtésre kell elkölteni a pénzt. De hogy ezt hol milyen eszközökkel érik el, azt a tagállamokra kell bízni.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta: a kormány a gyöngyöspatai önkormányzat rendelkezésére bocsátotta azt a közel 100 millió forintot, amit a szegregációs perekben ítélt meg a bíróság a cigány tanulóknak. Hozzátette:

továbbra sem ért egyet a kormány az ítélettel, mivel oktatás során keletkezett kárt oktatással lenne indokolt pótolni.

Az elmaradt Szent István napi ünnepségekkel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy az emberek biztonságát tartották szem előtt a döntés meghozatalában, és az operatív törzs is a rendezvények törlését javasolta. A karanténban lévők PCR tesztjével összefüggésben a tárcavezető közölte: a témában a korábbi szabályok érvényesek, minden akkreditált tesztet elfogadnak.

Kapcsolódó tartalom:

Tizenhattal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Hír TV/ Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!