2021. július 31.,
szombat, Oszkár napja

Klíma helyett kutakat kap a hármas metró

Hír TV

2020. június 30., kedd 16:59

Klíma helyett ivókutakat kap a 3-as metró. Hiába ígérte meg kampányában Karácsony Gergely, hogy megválasztása esetén klimatizálják a 3-as metró vonalát, ez a ma napig nem történt meg. A főváros most az utasok komfortérzetét ivókutakkal próbálja javítani.

Hőmérővel kampányolt Karácsony Gergely a hármas metróban még tavaly nyáron. Egyik ígérete főpolgármester-jelöltként az volt, hogy klímaberendezésekkel szerelik fel a metrókocsikat. Ehhez képest az általa vezetett ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés február végén mégis leszavazta a hármas metró légkondicionálásáról szóló javaslatot. Karácsony Gergely másnap egy indulatos facebook-posztban az előző városvezetést hibáztatta emiatt. Azt írta, idézem, " a szégyenteljes helyzetet, amit a Fidesz okozott, mi oldjuk meg a budapestiek érdekében."

Most váratlan megoldást talált a hármas metró klímájának javítására a főváros: a vonal 8 állomásán rozsdamentes acélból készült, palack töltésére is alkalmas ivókutakat állítottak fel.

Azt nem tudtuk meg, hogy a klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes szerint az ivókutak végleg helyettesítik-e a klímaberendezéseket. Dorosz Dávid ugyanis válaszok helyett inkább nácisimogatónak nevezte a Hír Televíziót.

A főpolgármester és hivatala egyébként a mai napig nem reagált azzal kapcsolatban, hogy a múlt héten a DK-s újbudai polgármester, László Imre Adolf Hitler eredményeit méltatta.

 

Hír TV