2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Hollik: Karácsonyék ezt megint elrontották

Karácsony Gergely ezt is elbénázta - így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója arra, hogy tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert. A főpolgármester ezt azzal magyarázta, hogy őt politikailag üldözik.

A főpolgármester még június elején beszélt arról, hogy hamarosan minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődhessen a Lánchíd felújítása. Azonban a héten tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert.

Karácsony Gergely közösségi oldalán kezdett magyarázkodásba. Mint írja a döntéssel nem ért egyet, hiszen szerinte az eredeti kiírás jogilag is megalapozott. Bejegyzésében továbbá a kormányt hibáztatja, mint írja, idézem „a kormány fél év alatt is képtelen az ígéretének betartására."

Karácsony Gergely az ATV-ben pedig már azzal magyarázta, hogy a hatóság hibát talált a tenderben, hogy őt üldözik.

„Aki joggal mondhatja magáról, hogy üldözik az én vagyok. Nyilván sokat tudnának erről mesélni volt miniszterelnökök. de azt, hogy nincs üldözési mániám abból nem következik az, hogy ne gondoljam azt, hogy üldöznek. De ezzel együtt ilyen léptékű közbeszerzésnél gyakorlatilag kivétel nélkül valami utólagos korrekcióra szükség szokott lenni„

- mondta a főpolgármester, Karácsony Gergely.

Így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában a történtekre. Hollik István rámutatott: a Lánchíd felújítására kiírt fővárosi közbeszerzési hirdetményben 10 éves referencia időszak szerepel, míg a hatályos jogszabály szerint ez legfeljebb nyolc év lehet.

2015-ben volt egy jogszabály, ami azt mondja, hogy ilyen referencia időszaknak maximum 8 évet lehet meghatározni. Tehát azt gondolom, hogy akkor ezek szerint nem ismerték a 2015 óta hatályos jogszabályokat Karácsony Gergelyék. Tehát itt nem a hatóság packázik vele, nem politikai nyomásgyakorlás van, van 2015 óta hatályban levő törvény, és egyszerűen ebbe a törvénybe ez a közbeszerzési kiírás beleütközött

- fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István.  

A főváros csak magyarázkodik, miközben készül a Lánchíd mutyi. – így reagált közösségi oldalán, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arra, hogy visszadobták a Lánchíd felújítási tenderét. Fürjes Balázs bejegyzésében emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely egy hónapja arról beszélt, hogy 99%-ban készen van a közbeszerzés, ehhez képest most vagdalkozik és másra mutogat a városháza.

A Budapesti Közlekedési Központ igazgatósága kedden rendkívüli igazgatósági ülésen döntött a hiánypótlásról.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az LMP is visszalép a jobbikos ózdi jelölt támogatásától

Az LMP előtt a Momentum és az MSZP is elítélte a jobbikos politikus náci karlendítéshez hasonló mozdulatát. 2021. szeptember 25.

Megnyílt Budapesten a Vadászati Világkiállítás

Papp Ágotát kapcsoltuk, aki vendégével a Legek csarnokából jelentkezett be. 2021. szeptember 25.

Orbán Viktor: Bűn és hiba, hogy eddig nem volt önálló egyetem Sárospatakon

A kormány számára a vidék nem periféria, hanem középpont, ami nélkülözhetetlen szerepet játszik Magyarország életében. 2021. szeptember 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!