2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Harcba indul a fővárosért Karácsony Gergely, jön a fővárosi konzultáció

Nem viszi harcba Budapestet, hanem megharcol érte -ezt mondta a főpolgármester a főváros anyagi helyzetére reagálva. Karácsony Gergely az adók befizetésének felfüggesztése után újabb bejelentést tett: májustól elindítják a Budapesti online lakógyűlést. A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely csak újabb sarcolásra készül.

  • Harcba indul a fővárosért Karácsony Gergely, jön a fővárosi konzultáció

Ismét csődöt jelentett a főpolgármester és közölte, hogy őszig üres a főváros kasszája. Karácsony Gergely ezért túlélőprogramot hirdetettmelynek legfőbb eleme, hogy a jövőben nem hajlandók fizetni a szolidaritási adó teljes összegét.

Karácsony Gergely elmondta: az intézkedési csomag nélkül ezt az évet nem bírná ki a főváros. És arról is beszámolt: nem tartják törvényesnek a szolidaritási adót, így pert indítanak azért, hogy csökkentsék a terhet.

Ezt követően Budapest első embere újabb döntésről adott felvilágosítást közösségi oldalán. Bejelentette, hogy indul az első budapesti online Lakógyűlés.

A napnál is világosabb, hogy a főpolgármester a rossz és felelőtlen gazdálkodás eredményeként megszorításokra készül a budapestiekkel szemben - szögezte le a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester felélte azt a 214 milliárd forintot, amelyet Tarlós István korábbi főpolgármester hagyott, amikor átadta a város vezetését. A politikus szerint Karácsony elköltötte azt a 200 milliárd forinttal több adótöbbletet is, amit az elmúlt négy évben beszedett. Amikor pedig kiürült a kassza, a városlakókkal próbálja megoldani a kialakult helyzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!