2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Belföld

Konzultációt indít Karácsony Gergely, még a gyerekeket is megkérdezi

Az adók befizetésének felfüggesztése után újabb bejelentést tett a főpolgármester: májustól elindítják a Budapesti online lakógyűlést. Karácsony Gergely kifejtette: hamarosan minden érintett levelet kap, ezzel lehet majd leadni a szavazatot a feltett kérdésekre. A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely csak újabb sarcolásra készül.

  • Konzultációt indít Karácsony Gergely, még a gyerekeket is megkérdezi

A hét elején mutatta be túlélőprogramját Karácsony Gergely. Ennek legfőbb eleme az volt, hogy a jövőben nem hajlandók fizetni a szolidaritási adó teljes összegét.

Indul az első Budapesti online lakógyűlés - jelentett be a főpolgármester a közösségi oldalán. Karácsony Gergely leszögezte: ez a kezdeményezés még véletlenül sem lesz olyan, mint a nemzeti konzultáció.

Budapest első embere elmondta: a lakógyűlés fő témája a város működése és finanszírozása, valamint a Lánchíd lesz. Karácsony Gergely hangsúlyozta: minden állandó lakcímmel rendelkező fővárosi polgár részt vehet ezen a lakógyűlésen, ha már elmúlt 14 éves. A kérdésekről szóló leveleket májusban kezdik el kézbesíteni, ami egy egyéni azonosítót tartalmaz majd, ezzel lehet szavazni, online formában.

A napnál is világosabb, hogy a főpolgármester a rossz és felelőtlen gazdálkodás eredményeként megszorításokra készül a budapestiekkel szemben

- szögezte le a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester felélte azt a 214 milliárd forintot, amelyet Tarlós István korábbi főpolgármester hagyott, amikor átadta a város vezetését. A politikus szerint Karácsony elköltötte azt a 200 milliárd forinttal több adótöbbletet is, amit az elmúlt négy évben beszedett. Amikor pedig kiürült a kassza, a városlakókkal próbálja megoldani a kialakult helyzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!