2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A közvetítő 03:00

Belföld

Túlélőcsomagot jelentett be Karácsony Gergely

Felfüggeszti Karácsony Gergely az adók befizetését. A főpolgármester szerint a főváros nem tud a központi költségvetésbe több különböző adót befizetni, azok átütemezését kérik az adóhatóságtól. Budapest első embere azt is elmondta, hogy intézkedési csomag nélkül ezt az évet nem tudnák megcsinálni. A Fidesz szerint Karácsony csak Gyurcsány Ferencnek akar megfelelni.

  • Túlélőcsomagot jelentett be Karácsony Gergely

– A fővárosi önkormányzat felfüggeszti a kormány finanszírozását az elkövetkezendő hónapokban – jelentette be teátrálisan Karácsony Gergely szerdai sajtótájékoztatóján. Budapest első embere azt állította: be kell vasalniuk a kinnlevőségeket a kormánytól. Egyenesen azt közölte: több különböző adót sem fizetnének be.

– Nem tudjuk ezeket befizetni, ezért ezeknek az adóknak a későbbi átütemezését fogjuk kezdeményezni az adóhivatalnál – közölte a városvezető, hozzátéve: a szolidaritási adót nem tartják törvényesnek, így pert indítanak azért, hogy csökkentsék a terhet.

Karácsony Gergely azt is elmondta: intézkedési csomag nélkül ezt az évet nem bírná ki a főváros, amely likviditási menedzsmentet állít föl.

Így a fővárosi cégeknél likviditási tervet vezetnek be, 15 milliárd forint működési kiadást az év utolsó negyedévére ütemeznek át. A BKV 24 milliárd forintos hitelt vesz fel, magas kamatterhek mellett. Azt is tervezik, hogy 16,6 milliárdos fejlesztési hitelcsomagot vesznek fel, de ehhez a kormány engedélye is kell.

– Jól látjuk, hogy Karácsony Gergelynek nagyobb szüksége van Gyurcsány Ferenc támogatására, mint néhány hete gondolta, ugyanis Gyurcsány megüzente, hogy elégedetlen Karácsony Gergellyel, hogy nem viszi bele eléggé a kormány elleni harcba – az elmúlt napokban és a mai sajtótájékoztatón is ennek a megfelelési kényszernek az eredményét láthattuk – hangsúlyozta Wintermantel Zsolt.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője elmondta: Karácsony Gergely azért dolgozik, hogy megfeleljen Gyurcsánynak, nem pedig azért, hogy a budapestieknek jó legyen.

A Fővárosi Közgyűlés üléséről Baumgartner Benita tudósított:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!