2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Gyurcsány telefonon kampányol a nem létező brüsszeli plusz pénzről

Hír TV

2020. április 4., szombat 17:20

Telefonkampányban terjeszti Gyurcsány Ferenc azt a többszörösen cáfolt állítást miszerint, Magyarország 2000 milliárd forintos európai uniós támogatásra jogosult a koronavírus elleni védekezésben. Azt azonban nem említi a DK elnöke, hogy ehhez gazdasági szempontból fontos területekről kellene forrást elvonni. A Fidesz EP-képviselője felelőtlennek nevezte a bukott miniszterelnököt.

EU tagállamként Magyarország 2000 milliárd forintos uniós támogatásra jogosult.

Nem létező brüsszeli pluszpénzről beszél a DK elnöke. Az origo birtokába jutott hangfelvétel egy automata telefonhívás rögzített változata. Ezen Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy Magyarország 2000 milliárd forintnyi többlettámogatást kap az Európai Uniótól a koronavírus elleni védekezéshez.

A kormánypártok politikusai azonban korábban már többször is tételesen cáfolták, hogy bármiféle plusz támogatás érkezne Brüsszelből. Ehelyett ebben az értékben olyan - már meglévő - fejlesztési pénzek elvonásáról van szó, amelyek a munkaerőpiac stabilitásához és a gazdaság működéséhez fontosak. A Fidesz európai parlamenti képviselője felelőtlennek nevezte a bukott miniszterelnököt.

Azt, hogy a Gyurcsány Ferenc által emlegetett támogatás nem létezik a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: egy uniós alapot nyit a kormány, és ebben fel fogják tüntetni a konkrét összegeket, eddig azonban egyetlen fillér sem érkezett.

Hír TV